Papamobil versus BORmașină

Distribuie articolul

papamobil

Știre, zilele trecute, pe site-ul BBC: Papa Francisc a primit cu bucurie, cadou de la un preot italian, un Renault 4 vechi de aproape 30 de ani și cu aproape 300.000 de kilometri la bord, cu care șeful Bisericii Catolice intenționează să circule prin Vatican. Mașină de serviciu, papamobil cum ar veni. De când a fost ales în fruntea cultului catolic, Francisc nu încetează să ne vorbească și să ne ofere exemple personale de compasiune, măsură, modestie, generozitate și blândețe. Nu ai cum să nu-l îndrăgești.

patriarhomobilul - realitatea.net

Am zis că, deși e duminică, sau tocmai de aia, ar fi fain să vă spun gluma despre cum se numește mașina patriarhului nostru. BORmașină se cheamă. Nu face zgomot, dar te zgârie rău pe retină și te deranjează puțin și la stomac, când vezi Danielomobilul. Este expresia inversă perfectă a tuturor valorilor ilustrate de noul Papă.

 

Să nu mai vorbim de vestimentație și accesorii, este aceeași distanță și disonanță între cei doi ca între Maica Tereza și Lady Gaga. Avea mare dreptate Revista Kamikaze săptămâna asta, când a titrat „Daniel Resources și GOD Corporation”.

128488752583987702

Foto: realitatea.net, BOR

 

Distribuie articolul
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Articole: 501

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *