Bancul cu comunicarea internă

Distribuie articolul

Bancul nu îmi aparține, l-am primit acum mulți ani prin e-mail, dar mi s-a părut atât de tare și totodată atât de definitoriu pentru modul în care se face comunicarea în interiorul multor companii românești, încât l-am pus bine într-o arhivă personală. Povestea conține exemple perfecte pentru majoritatea erorilor pe care o companie le poate face în schimbul de informații din mediul intern, astfel că bancul ăsta, pe lângă o sursă fantastică de bună dispoziție, poate fi și un subiect excelent pentru un seminar la facultățile de comunicare și marketing.

Vă invit să râdeți cu poftă și apoi să vă gândiți cât de mult seamănă firma la care lucrați cu asta din poveste:

 NOTĂ de la Directorul General către Directorii Executivi:

„Astăzi la ora 11 va fi o eclipsă totală de soare, care va fi observabilă timp de două minute. Având în vedere că acesta este un eveniment rar și cu totul deosebit, se permite tuturor angajaților observarea eclipsei din parcarea firmei, între orele 10:30 și 11:30, unde vom oferi și o scurtă explicație despre dinamica eclipselor. Celor care doresc să observe eclipsa le vor fi distribuiți ochelari de protecție, la un preț minim.”

NOTĂ de la Directorii Executivi către Șefii de Secții:

„Astăzi între orele 10:30 și 11:30 toți salariații se vor întâlni în parcare. Va urma o eclipsă totală de soare, care va dispare timp de două minute. În schimbul unei sume minime, se poate proteja vederea cumpărând o pereche de ochelari speciali pentru eclipsă. Directorul general va ține o scurtă cuvântare, prin care ne va da anumite explicații. Acest lucru nu se petrece în fiecare zi și este un eveniment foarte important.”

NOTĂ de la unul din Șefii de Secție către Șeful de Schimb:

„Azi Directorul General va ține o cuvântare despre eclipsă, timp în care va face să dispară soarele timp de două minute. Acesta este un lucru care nu se poate vedea în fiecare zi, așa că toată lumea să meargă în parcare începând de pe la 10, până pe la 11. În schimbul unei mici sume de bani, veți avea ochelari de protecție.”

NOTĂ de la Șeful de Sector către Șeful de Echipă:

„Vreo 10 sau 11 persoane să meargă în parcare, unde Directorul General va ține o eclipsă de soare timp de două minute. Acest lucru n-o să se întimple în fiecare zi și cei care iesiți să aveti niște bani pregătiți, pentru că o să vă coste. Și să aveți ochelarii cu voi.”

NOTĂ de la Șeful de Echipă către angajați:

„Câțiva dintre cei care poartă ochelari să meargă în parcare, ca să vadă cum dispare Directorul General timp de două minute. Dacă vreți ca asta să se întample zilnic, trebuie să strângem niște bani!”

bancul cu comunicarea 2

 

 

Distribuie articolul

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *