
Ești un producător renumit de articole pentru igienă orală și vrei să lansezi un produs nou, cu performanțe tehnice remarcabile, cum este o periuță de dinți electrică. Te adresezi unui public din categoriile medium și premium, în general urban, cu vârstă medie și cu putere de cumpărare peste medie, de vreme ce produsul tău nu e tocmai ieftin. Îți alegi ca endorseri pe Mihai Dobrovolschi pentru zona masculină și pe Adela Popescu pentru publicul feminin și îl introduci în poveste și pe medicul Florin Lăzărescu, tânăr, carismatic, plăcut, care are toate datele de autoritate profesională, credibilitate și simpatie din partea publicului.
Filmezi clipurile publicitare într-un decor specific stomatologiei moderne, foarte bine luminat și dotat, cadrele sunt dinamice și atent studiate, animațiile ilustrative sunt vii și clare, montajul este perfect, produsul este pus în valoare în conexiune cu situațiile specifice de utilizare, iar mesajul comercial este limpede, direct și autoritar, cu un call-to-action explicit și bine punctat. Campania se derulează și offline și online, pe posturile de televiziune difuzările fiind strategic programate în emisiunile specializate în sănătate și îngrijire personală, iar pe Internet reclamele beneficiază de o planificare creativă și eficientă, am întâlnit display-ad-uri și plasări în social media în multe locuri corect alese.
Iată-l pe Mike frecând periuța:
Dobro descoperă că periuța o arde wireless:
Iată și teleno… pardon! clipul cu Adela:
Mi-a plăcut campania, este elegantă, limpede și convingătoare. Și totuși, parcă ceva îi lipsește. Cred că, în ciuda eforturilor vizibile și demne de toată lauda ale copywriterilor, atunci când în scenă apare Mike Dobrovolschi clipurile suferă puțin la capitolul naturalețe și autenticitate. De vină sunt indiscutabil personalitatea, notorietatea și antecedentele fostului meu coleg de bancă, Mike. Prea cumințel stă în scaun și puțin prea anesteziat își execută partitura nonconformistul de la radio, ingenios și rău de gură (sic!), care nu demult își scotea în evidență imaginația, spiritul aventuros și dilimania în reclamele pentru berea Grolsch.
Am impresia că, dacă îl lăsau pe Dobro să își scrie singur scenariul și să se joace de-a regizorul, păstrând tema de comunicare, poveștile din cabinetul dentistului erau și mai haioase, memorabile și mai eficiente comercial pentru acest produs al Procter & Gamble. Nu vi se pare?