Servus!
Noi suntem Hacking Work – de la stânga la dreapta, în poză: Iza, Andreea, Ioana, Ionuț, Doru și Daiana – și muncim zi de zi pentru ca tot mai mulți dintre semenii noștri să lucreze în organizații sănătoase, fiind fericiți cu activitatea, meseria, jobul, șefii și colegii lor. Adică să meargă la serviciu, nu la scârbiciu.
Tu ai putea fi al șaptelea sau al optulea membru permanent al echipei noastre, dacă ceea ce citești până la final ți se va părea atrăgător, iar apoi reușești să ne atragi atenția și să ne convingi că poți face treabă minunată alături de noi.
Cine suntem și ce facem
Hacking Work este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, despre relațiile dintre oameni în calitatea lor de angajați, respectiv angajatori, despre idei strălucite, personalități remarcabile, fenomene și concepte care dezvoltă și schimbă fundamental peisajul în acest domeniu dinamic.
Misiunea echipei, proiectului și mișcării Hacking Work este construcția unui viitor mai bun pentru oameni, organizații și comunități, prin educație și colaborare. Muncim zi de zi pentru a ne împlini viziunea: vom aduce progres și performanță în profesie și bunăstare în viața socio-profesională pentru 1 milion de oameni, într-un interval de 10 ani.
Credem cu tărie că putem să construim organizații sănătoase, pentru oameni fericiți cu profesia și colegii lor, așezând la temelia acestei construcții libertatea, creativitatea, integritatea, curajul, umanitatea, responsabilitatea și respectul pentru cunoaștere.
Scopul nostru este să creăm un mediu de lucru sănătos, benefic și motivant pentru oamenii care lucrează în organizațiile din România, pentru ca tot mai mulți dintre noi să mergem cu drag la serviciu și tot mai puțini la scârbiciu.
Credem că schimbarea pozitivă se clădește pe o bază solidă de educație, acces la informație de calitate și colaborare reală. Prin produsele multimedia, canalele online și offline, evenimente, campanii și proiecte de cercetare informăm și educăm antreprenorii, liderii și angajații din organizații și schimbăm, zi de zi, tot mai vizibil, paradigma în muncă și leadership printr-o abordare sinceră, profundă și deschisă a temelor majore ale universului profesional al românilor.
Promovăm ideea de leadership corect, responsabil, uman și sustenabil și nu ne ferim să sancționăm abuzurile și comportamentele iresponsabile, inumane ori antisociale. Îi încurajăm pe oameni să caute experiențe de muncă pozitive, să-și spună poveștile în mod public și să gestioneze corect, cinstit și benefic relația lor cu angajatorii.
***
În acest moment, proiectul Hacking Work atinge o audiență cumulată de peste 250.000 de oameni, prin toate componentele sale:
- Podcastul Hacking Work – Peste 80 de episoade cu invitați extraordinari, cu idei și informații valoroase.
- Newsletterul Hacking Work – Trimis în fiecare luni și joi – două ediții bogate în informație și idei.
- Emisiuni de radio și televiziune – Ne auzim la Radio România Cultural și Radio Cluj, ne vedem acum ocazional și în viitor permanent la posturile TV naționale.
- Blogurile Doru Șupeală & Hacking Work – Sute de articole de informare, analiză, opinie și atitudine;
- Proiecte multimedia secundare (SPARKS, Make It Work, Biztro Club – vezi canalul nostru de YouTube);
- Evenimente publice (conferințe, spectacole, târguri de joburi, întâlniri ale comunităților, vezi paginile Școala SPOR și Hacking Work);
- Programe educaționale (cursuri, workshopuri, tabere – vezi pe scoalaspor.ro secțiunea Evenimente);
- Proiecte de cercetare și inițiative științifice;
- Campanii de comunicare și promovare în beneficiul inițiativelor noastre și ale partenerilor noștri;
Am început acest proiect în februarie 2022, iar 18 luni mai târziu suntem recunoscători pentru tot ce am realizat și modul în care am dezvoltat și diversificat canalele de comunicare, mijloacele de expresie și produsele multimedia pe care le realizăm zi de zi.
Suntem câștigătorii Romanian PR Awards la categoria Podcast în 2022 și am construit deja o mișcare civică și socială cu impact, o echipă puternică și experimentată, o comunitate numeroasă și o audiență de mare anvergură, pe multiple canale și formate multimedia moderne.
Avem nevoie de tine, dacă te entuziasmezi la gândul că ai putea pune umărul la:
- Crearea de conținut deștept: newsletter, blog, campanii și social media. Practic, vei da viață unor idei curajoase și creative și vei transmite informații valoroase pentru oameni, prin cuvinte inspirate și formate atrăgătoare.
- Gândirea strategiilor de promovare a conținutului: Nu căutăm doar idei, ci planuri realiste de acțiune care dau rezultate rapid și convingător. Suntem cu toții arhitecții acestor proiecte, astfel că avem nevoie să ne bazăm deseori pe gândirea critică pentru a ne doza inteligent eforturile.
- Organizarea de evenimente educaționale: Ne place să fim în centrul atenției, dar și să îndreptăm reflectoarele către oamenii care contează. Ne vei ajuta să creăm evenimente memorabile, din care vei avea și tu multe de învățat.
- Învățare și dezvoltare: Noi credem că învățarea nu se termină niciodată. În echipa noastră devii full-stack marketer, educator și comunicator, dacă nu ești deja.
- Apăsarea tastelor în mod isteț. Nu lucrăm la normă, ci căutăm să lucrăm eficient, inteligent și mai ales cu impact relevant.
Ce vrem de la tine?
- Să fii foarte bun(ă) la ce o să facem împreună: Să scrii și să vorbești bine, corect, cu lejeritate și zvâc, atât în limba română, cât și în limba engleză. Să înțelegi și să știi cum se realizează produsele multimedia moderne, de la cele video și audio, până la cele de tip text și grafică. Să cunoști rețelele de socializare și ce înseamnă „trigger” și „viral”. Arată-ne, cu exemple concrete, ce ai făcut REMARCABIL în ultima vreme, apropiat de cerințele noastre.
Stilul, inițiativele și proiectele noastre le poți descoperi aici: https://www.youtube.com/@Hacking-Work (produsele video), aici – https://dorusupeala.ro/ și aici: https://substack.com/@hackingwork (pentru toate cele scrise) dacă nu ești deja familiar(ă) cu produsele noastre media.
- Să ne spui ceva deștept și deosebit: Vrem acum de la tine o idee curajoasă și creativă despre cum am putea face lucrurile și mai bine decât le facem azi. Nu ne trebuie detalii, vrem ceva scurt, clar și cu mare potențial inovativ.
- Să fii deschis(ă) la experimentare, învățare continuă și feedback: Libertatea de a greși este, de fapt, libertatea de a învăța.
- În mod ideal, să ai studii și măcar un pic de experiență în Jurnalism, Marketing, Comunicare, Sociologie, Psihologie, Management sau Business și să stăpânești excelent instrumentele specifice domeniului tău de expertiză.
- Noi suntem toți în Cluj și aici ne întâlnim de două ori pe lună. Deci ar trebui ori să locuiești pe aproape, ori să îți fie ușor să ajungi la întâlnirile și evenimentele noastre. Însă localizarea geografică nu este un criteriu eliminatoriu, dacă vei fi un candidat excepțional vom găsi soluții să lucrăm împreună și de la distanță.
Ce vei obține de la noi?
- Recompensă financiară cinstită, transparentă și corectă, mereu proporțională cu rezultatele și performanțele noastre; beneficii numeroase și atrăgătoare, dar și recunoștință și recunoaștere publică din partea miilor de oameni pentru care muncim deja;
- Muncă remote și pe bune flexibilă (cu ședință săptămânală ori la două săptămâni și întâlniri fizice rare, stabilite de comun acord);
- Șansa de a îți vedea ideile împlinite, de a îți descoperi drumul în profesie și de a ajunge la vârf, dar și de a lucra la proiecte pe care le iubești cu adevărat.
- O echipă în care înveți enorm și colegi cu care să te bucuri și să te mândrești;
- Acces prioritar și integral la toate evenimentele și proiectele Hacking Work și Școala SPOR, mentorat și o mulțime de platforme fantastice de învățare, plus invitații la evenimente și experiențe de tot felul, teambuildinguri și networking valoros, că ne învârtim prin medii faine;
- Oportunități reale de dezvoltare a unei cariere excepționale în educație modernă, business, marketing și comunicare multimedia;
Criterii de eligibilitate:
- Empatia, entuziasmul, curajul, curiozitatea și ambiția sunt esențiale. Libertatea și adevărul sunt valorile noastre fundamentale, suntem oameni care spun lucrurilor pe nume clar și curajos, în orice context.
- Ne respectăm, comunicăm sincer, nu ne manipulăm, nu ne sabotăm, nu ne bârfim.
- Solidaritate și disponibilitate. La noi în echipă, punem cu toții umărul să ridicăm greul atunci când unul din noi are nevoie să ia o pauză.
- Suntem parteneri de afaceri, suntem colegi și prieteni. Nu, nu vom spune niciodată că suntem ca o familie, deși adeseori simțim că suntem pe aproape.
- Să ai curaj, umor, incisivitate și spirit critic, să vezi ce nu-i ok în jur și să spui cu voce tare și cu argumente. Să simțim că vrei să schimbi lumea și că te vei lupta pentru ideile tale. Să ai modestie și bun simț și să știi să spui glume bune și povești savuroase în care tu ești personajul principal (ținem mult la autoironie și rezistăm la tăvăleală).
- Vorbim despre limitările noastre, ne îmbrățișăm vulnerabilitățile și clădim pe un set comun de valori și un set unic de capabilități. Suntem diferiți, dar credem într-o misiune comună – aceea că oamenii și angajatorii buni merită o piață românească sănătoasă, în care să poată progresa.
- Greșim. Mai mult, credem că greșeala este o oportunitate fantastică de învățare. Încercăm totuși să nu greșim de mai multe ori în același fel, să inventăm mereu greșeli mai noi și mai curajoase.
- Explorăm diverse direcții, ne provocăm și ne punem constant în situații nefamiliare, pentru a găsi soluțiile cele mai potrivite.
- Nu promitem că toate aceste etape vor fi ușoare, dar promitem că vei învăța într-un an cât alții în zece.
Dacă toate cele de mai sus vorbesc pe limba ta, hai să ne cunoaștem!
Cum aplici?
Trimiți un mail la doru@scoalaspor.ro cu CV-ul tău și un mesaj în care
1. ne arăți ce ai făcut tu foarte bun în ultima vreme și
2. ne explici ce și cum o să facem împreună și mai bine, de aici înainte.
Termen de aplicare: 15 octombrie 2023, end of day. Succes!
Mulțumesc. O poza extraordinar de corecta comportamental, ca si echipa.