Cum se dăruiește un ciu-ciu cu fundă

Distribuie articolul

Rețeaua comercială americană Harvey Nichols își îndeamnă explicit clienții să fie egoiști, să cheltuie bugetul de cadouri de Crăciun în propriul beneficiu, iar celor apropiați să le dăruiască niște nimicuri ambalate cu grijă, ca să nu poată fi acuzați direct că și-au neglijat rudele.

Mesajul este original și curajos fără îndoială și dă de pământ cu clișeele obosite cu care ne împuie capul de Sărbători televiziunile și toate celelalte mijloace de comunicare. Din toate direcțiile ești bombardat cu pilde și cu îndemnul de a fi mai bun și mai generos de Crăciun, de parcă așa ieftin se cumpără omenia, bunăvoința divină și iertarea păcatelor. Cine nu e capabil să fie bun și generos în tot restul anului degeaba dă cu sclipici ieftin și face gesturi ipocrite în decembrie, așa că hai să lăsăm păcăleala spoită deoparte și să savurăm acest clip, extraordinar de bine jucat și cu un umor fin și discret, de care sper să vă bucurați.

 

Ca să fie spectacolul complet și să ne dăm seama că echipa de la Harvey Nichols este consecventă în curajul său de a se exprima nonconformist, hai să mai vedem câteva dintre spoturile lor de Sărbători din anii trecuți. În 2012, spotul de Crăciun este o parodie SF pe tema dramei feminine a purtării unei rochii de serie:

 

Iar clipul din 2010 o să vă placă și mai tare, pe ăsta mulți dintre voi o să-l și distribuiți, este pur și simplu entuziasmant și minunat de comic. Nu, nu are poze cu pisici, dar e pe aproape:

 

 

Distribuie articolul
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Articole: 501

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *