Țara lui Doamne ferește: Poparudă-rudă, vino de ne udă!

Distribuie articolul

 

Se întâmplă în România, Maramureș, Uniunea Europeană, în anul Domnului 2015.

Un funcționar public al Consiliului Județean Maramureș, plătit din bani publici, trimite către mai mulți jurnaliști și redacții de presă locale și regionale un e-mail în care prezintă un fragment elocvent din activitatea prodigioasă, inteligentă și științifică a președintelui acestui înalt for, un domn cu nume de nod feroviar care a excelat în cei patru ani de când USL l-a pus în scaun prin incompetență, neputință și absențe îndelungate cauzate de excursii în străinătate și numeroase partide bahice de vânătoare prin pădurile patriei.

Citez integral mesajul de o deosebită valoare intelectuală:

Rugăciuni pentru ploaie la hramul Mănăstirii Botiza

Mănăstirea Botiza cu hramul “Schimbarea la Faţă” a reunit ieri 6 august 2015 numeroşi pelerini care au asistat la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de PS Justin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului înconjurat de un mare sobor de preoţi slujitori.

La această manifestare organizată cu ocazia sărbătorii ortodoxe Schimbarea la Faţă a Domnului prăznuită pe 6 august a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale. Temperaturile ridicate nu au impiedicat buna desfăşurare a slujbei, pelerinii rezistând să facă faţă căldurii până la sfârşitul slujbei, când s-au înalţat câteva rugăciuni pentru ploaie, în speranţa înlăturării vremii extreme de secetoase din ultima perioadă.

Efectul rugăciunilor pentru ploaie s-a văzut la aproximativ două ore, când în localitatea Botiza a început să plouă torenţial, răcorind astfel întreaga zonă.

E-mailul conține și o fotografie expresivă, în care Paparuda de la Biserica Ortodoxă și Panarama de politician fac o baie de prostime, alături de alte oficialități, nulități și absurdități locale.

Justin Bieber Sigheteanul

Așadar, corespondența oficială a unei instituții a administrației publice din România menționează faptul că într-o localitate a fost convocată ploaia și aceasta și-a și făcut apariția, în urma unei partide de rugăciuni colective, la care au participat însuși întruchiparea contemporană a prim-secretarului PCR și șeful regional al cooperativei de intoxicare mistică și evaziune fiscală cu patrafir.

Iată și textul mesajului trimis de funcționara de la Consiliul Județean prin poștă electronică. A se observa că utilizarea funcției Bcc este un mister complet, fișa postului nu cere cunoștințe minime de comunicare și corespondență instituțională:

Justin CJ rugaciuni

Celor care ar putea cumva crede că rugăciunile Episcopului Roșu Iustin Pesedeanul au vreo eficiență în combaterea secetei, le-aș aminti doar rezultatul muncii de propagandă, convingere și aprigă rugăciune pe care acest ilustru reprezentant al Bisericii Ortodoxe a dus-o la finele anului trecut, când a susținut public și foarte agresiv candidatura la președinție a lui Victor Ponta.

Candidatul PSD, susținut public și deschis de capii mafiei bisericești regionale, a obținut, în turul al doilea al prezidențialelor, doar 30-35% din voturile exprimate în parohiile păstorite de Justin Bieber Sigheteanul. Un articol care descrie activitățile de politruc ordinar ale prea-sfântului în campania electorală de anul trecut găsiți pe acest link.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *