Fabrica de minuni Arsenie Boca

Distribuie articolul

– Părintele mi-a luat-o și mi-a băgat-o direct pe gaură.
– Cum o intrat, că jos am probat-o și nu intra?
– N-ați văzut că v-a tras-o, efectiv, părintele?

Citatele sunt preluate exact din mărturia unei trepanate care își savurează momentul de glorie și notorietate prilejuit de amplasarea unui tablou pe un perete. Vedeți filmarea aici.

De la creștinism la cretinism alunecarea ține doar de o eroare caligrafică, de la credință la demență și de la spiritualitate la derizoriu este doar un pas, ușor de făcut atunci când foamea de bani a capilor bisericii duce la demonetizarea prin monetizare a oricărui simbol sau lider spiritual.

Fabrica de minuni Arsenie Boca, acesta este cel mai nou produs intelectual al Bisericii Ortodoxe Române, un fel de Frutti-Fresh al credinței, un parizer din cioate și copite vândut pe post de hrană spirituală, un ConeacUnirea la pet de 5 litri, preparat ca să rupă filmul prostimii și s-o facă să umble la portofel și să umfle bugetele tot mai nesătule ale bișnițarilor cu patrafir care n-au nicio treabă cu credința, spiritualitatea și creștinismul.

Este încă o dovadă că bietul Titu Maiorescu a avut din păcate dreptate: suntem țara formelor fără fond, a superficialității și sclipiciului care țin loc de conținut. O icoană sau un tablou atârnate de perete țin loc de rugăciune, o excursie la mănăstire și un tur al bisericii în genunchi și pe coate te scutesc de a face discret fapte bune pentru semeni și o pereche de chiloți frecată de racla cu moaște îți creează un câmp de protecție mai tare ca al lui Superman și te apropie la câțiva milimetri de nemurire.

Biserica Ortodoxă vinde azi prostimii, la fel ca surata sa catolică în evul mediu, mântuire ieftină, din plastic chinezesc, locuri de veci scumpe care vin la pachet cu localizare garantată post-mortem în Paradis și icoane/tablouri/broșuri/mătănii sau orice alte promoționale purtătoare de brand și aducătoare de profit, la care oile din turma de credincioși stau și se zgâiesc zi-lumină, așteptând să îi trăznească o minune care să le aducă bunăstare, sănătate și, implicit, invidia vecinilor.

Senzațional: mama proștilor este mereu gravidă! Detalii și probe categorice, în exclusivitate, zilnic la RomâniaTV.

pulometru2

 

Distribuie articolul
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Articole: 501

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *