Inspirație și entuziasm, de la un clujean din India

Distribuie articolul

Una dintre edițiile recente ale revistei Business Magazin a prezentat poveștile câtorva români care îndeplinesc funcții de management de nivel înalt la companii solide și uriașe de pe întreaga planetă. O ediție excepțional de utilă, frumoasă și tonică a revistei, nu mult diferită de celelalte, care sunt mereu bine documentate și ilustrate, cu texte și teme diverse și cu informații realmente importante și relevante. Vă sfătuiesc să căutați revista la chioșcuri sau să o accesați online, conținutul este disponibil gratuit.

Toate istoriile personale și opiniile sincere și directe exprimate de românii care au ales să plece temporar în locuri tare îndepărtate de casă sunt demne de atenție și pot fi surse de învățare pentru cei ambițioși, curioși sau care doar caută idei noi și perspective originale. Dar cel mai mult dintre aceste istorii mi-a plăcut explozia de sinceritate, entuziasm, realism și energie a celui mai tânăr dintre cei prezentați, un clujean de 32 de ani, Tudor Marchiș.

tudor-marchis (1)

Tudor conduce în India o companie care se ocupă de mentenanța unui parc tehnologic din Bangalore, una dintre sursele majore de software de pe piața mondială. Compania a realizat o cifră de afaceri de 10 milioane de dolari, de cinci ori mai mare decât în anul precedent, cu un profit spectaculos de 15%, așa că ardeleanul nostru își face bine treaba acolo.

Ceea ce mi-a plăcut teribil este perspectiva lui Tudor asupra României, văzută de la distanță. Este un discurs plin de optimism, curaj și sinceritate, care ar trebui să ne pună pe gânduri și să ne facă să realizăm că avem o țară bogată în resurse naturale și umane, dar pe care am lăsat-o pe mâna unor administrații incompetente și rău intenționate. Băiatul ăsta, care vede mai bine din mizeria Asiei ceea ce noi ne încăpățânăm să ignorăm cu delăsare, plănuiește să revină la Cluj, după ce își încheie experiența internațională și are liniștea și relaxarea de a prevedea un viitor puternic și ambițios pentru țara noastră:

„Nu avem idee ce şansă avem de la viaţă că suntem români. Pe subiectul ăsta pot vorbi cinci zile fără a repeta argumentele. Avem apă, aer curat, civilizaţie, inteligenţă, bucuria de a trăi şi omenie. Ne lipsesc leadership-ul şi câţiva ani în care să se usuce total flagelul comunist şi vechii bugetari expiraţi.

Am avut şansa să compar România cu diferite locuri din lume şi e prea bine acasă. Din păcate, românii sunt lipsiţi de iniţiativă şi mai au încă mentalitatea comunistă, care oferea locuri de muncă, aşteptând şi acum să vină cineva să le bage în sacoşă”

Vă pun aici linkul către articol, ca să-l citiți și voi. Merită.

 

Foto: Business Magazin

 

 

Distribuie articolul
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Articole: 501

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *