Hai să rescriem un mesh pentru BCR!

Distribuie articolul

Pe una dintre străzile principale ale Clujului a apărut zilele trecute acest mesaj, de la BCR, pentru localnici:

bcr cluj

Frumos gestul, drăguță ideea, dar tare slabă calitatea comunicării, textul este atât de fad și conformist, încât pare lipsit de sinceritate și entuziasm, simți că e făcut printr-o agenție de la București doar așa, ca să fie, să iasă la numărătoare ca steagurile lui Pristanda. E corect, limpede și conform temei, dar nu stârnește în mintea ardeleanului decât un „și ce dacă”, un „hai, lăsați!” sau un „așa, și ce?”. Am găsit și poza și comentariile de mai jos pe Facebook, participanții la dezbatere par clujeni ori ardeleni în majoritate. Pe unii mesajul i-a lăsat total reci, iar pe alții i-a dezamăgit și i-a provocat să își spună părerea.

bcr cluj 02

Și eu sunt de părere că mesajul poate fi mult mai bun și, ca să facem o treabă cum trăbă, ca ardelenii, vă propun să rescriem acest mesaj, astfel încât, anul viitor, să știe și BCR ce să scrie pe pereți în capitala Transilvaniei. Este un concurs, organizat și jurizat de mine, fără amestecul BCR sau al vreunui intermediar, care are un premiu surpriză, dar de care câștigătorul se va bucura cu siguranță. Data trecută am dat un litru de horincă, acum o să fac un premiu altfel dar la fel de atrăgător, o să vă anunț zilele următoare despre ce e vorba.

Începem concursul azi și închidem competiția duminică 15 decembrie seara, astfel că lunea viitoare – 16 decembrie, până la prânz, vom ști cine a câștigat. Deci: rescrieți textul de pe mesh, păstrând ideea, specificul clientului BCR și dimensiunile aproximative ale textului, dar faceți-l să sune astfel încât să ajungă realmente la sufletul unui clujean. Hai, la treabă, postați textele ca și comentariu sau trimiteți execuțiile în format foto pe mail la doru@dorusupeala.ro, le voi posta eu aici cumva.

Spor și inspirație, haida Cluuujuuuu, hai Ardealuuuu!

LATER EDIT:

Am stabilit și premiul pe care îl voi acorda: două cărți noi-nouțe (necitite) foarte utile celor preocupați de business, comunicare și publicitate. Sunt convins că o să vă facă plăcere și o să vă fie utile, așa că puneți-vă pe treabă și scrieți un text fain și bun!

carti premiu

Pentru cârcotași, precizez că premiile sunt necitite deoarece le dețin în dublu exemplar, am descoperit că le-am cumpărat de mai multe ori.

Distribuie articolul

13 comentarii

 1. Eu las al meu exact ala pus si pe Facebook:

  „Servus clujenilor, BCR va multumeste ca ne permiteti sa nu zicem doar buna ziua cand suntem la voi. Servus e mult mai calduros. Sarbatori fericite!”

 2. SIMTIRE
  SINCERITATE
  BCR
  POTRIVI
  CLUJ
  SUPER

  SERVUS Cluj si Sarbatori Fericite!

  (literele se aseaza ca la jocul respectiv, se face remarcat cuvantul super pe verticala intr-un fel, mesajul sincer al BCR ca se simte bine in Cluj printre ardeleni)

 3. Cuvantul SERVUS pe veticala,
  din pacate nu a iesit asa cum trebuie in mesaj, mai incerc o data:
  SIMTIRE
  SINCERITATE
  BCR
  POTRIVI
  CLUJ
  SUPER

  SERVUS Cluj si Sarbatori Fericite!

 4. e greu cu scrable asta…
  sa vedem acum:
  #####SIMTIRE#
  #SINCERITATE#
  ###BCR#######
  POTRIVI######
  ###CLUJ######
  #####SUPER###

 5. No, SERVUS, clujeni faini! Primiţi mulţamu’ nostru? Fericite să vă fie sărbătorile şi ne-om petrece cu bine, că tare fain îi la voi.
  BCR

 6. […] pe ziua de azi am mai colecţionat o veste bună. Am câştigat două cărţi la un concurs organizat pe blogul lui Doru Şupeală! Eu nu câştig la concursuri niciodată! Serios vorbesc! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *