O nouă meserie: corector de pagini web

Distribuie articolul

Am primit zilele trecute un e-mail care mi-a făcut ziua mai bună decât era. Cineva se oferea să îmi facă o revizie generală a blogului și să îmi găsească toate greșelile de ortografie, redactare sau de altă natură textuală, contra unei sume rezonabile. Ca exemplu de eficiență, mi-a și livrat un mic raport cu două mici erori dintr-un articol, una care mi-a scăpat și una intenționată. Foarte tare ideea!

Nu știu dacă blogurile și bloggerii sunt cea mai bună clientelă pentru astfel de servicii, mai ales că majoritatea nu generează venituri care să le permită astfel de cheltuieli, dar am certitudinea că absolut toate paginile web ale companiilor, organizațiilor și instituțiilor ar avea mare nevoie de un ochi ager care să asigure cu finețe deplina corectitudine a textelor plasate online. Cum ar veni, înainte de SEO și SEM băgați un LRO (Limba Română Optimization), sigur vă este de folos, prestigiul e mai important decât mândria stupidă.

Serviciul este livrat de Bianca Ionescu, o tânără de 25 de ani din București, absolventă a facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pe care o găsiți la http://bianca.blogcorrector.com/ și care estimează costurile pentru verificarea unei pagini web între 50 și 60 de lei. Plus TVA, că dă și factură, ca să fie totul legal și în ordine. Excelentă idee, de mare utilitate, folosiți cu încredere și spuneți-mi și mie dacă sunteți mulțumiți.

corector 001

 

Distribuie articolul

3 comentarii

 1. „Aplicațiune la muncă:

  Ziua bună, precum cratima și virgula în locul potrivit!
  V-am citit scrisele de pe site și, întrucât aveți nevoie de un vorbitor și scriitor de limbă și gramatică românești, ca să nu plătiți pentru greșelile cauzate, nu-i așa, de grabă și/sau neatenție, propun să plătiți pe cineva să pună punctul pe „i”…pe primul sau al doilea ori al treilea. Pe mine. A, am mâncat „â”-ul dintre „m”-ul și „i”-ul din „mine”.

  Aplicarea este adresată…ei bine, tuturor.”

  Asta postam zilele trecute pe pagina mea de Facebook. 🙂

 2. Este foarte tare, si sunt firme care cu asta se ocupa, mai ales in afara, si angajeaza freelanceri pentru asta (vorbesc din experienta).

 3. ideea nu este de acum si este foarte buna! Problema este ca 95% din detinatorii unui web site (si aici ma refer nu numai la companii) sunt reticenti deoarece nu vor sa mai de-a un ban in plus! In rest este super ok ideea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *