Un nume exploziv nu e întotdeauna de mare ajutor

Distribuie articolul

Avionul pe care îl vedeți în imagine este un prototip aparținând unui start-up, care își propune ca în câțiva ani să ofere transport aerian intercontinental, la viteză supersonică și prețuri accesibile. Se estimează că ar avea nevoie de trei ore și jumătate ca să ajungă de la Londra la New York.

Inițiativa a atras atenția inovatorilor interesați de aviație, Richard Branson de la Virgin fiind primul care a zis că susține ideea și că este interesat să se implice în acest proiect. Prețul biletului la un zbor Londra – New York ar fi estimat undeva la 5000 de dolari, aproximativ egal cu costul unui zbor la business class, astăzi. Numărul mic de pasageri și viteza de deplasare ar constitui elementele diferențiatoare, credibile din punctul meu de vedere.

boom plane

Singurul lucru pe care nu îl înțeleg este numele acestui proiect. De ce ți-ai numi avionul BOOM, când una dintre principalele temeri ale pasagerilor este terorismul (mai ales după Bruxelles și 11 Septembrie), iar cea mai stresantă preocupare a aeroporturilor și companiilor aeriene este securitatea, vizând în special atentatele cu bombă?

De multe ori, numele neinspirat poate fi principala cauză a eșecului unei afaceri, iar inițiatorii acestui proiect avea și așa destule probleme legate de gradul înalt de poluare presupus de zborul supersonic, ca să își mai adauge și numele pe lista piedicilor. Ce ziceți, credeți că va merge treaba asta?

Distribuie articolul

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *