Grijă mare cu băieții de la SEA Complet

Distribuie articolul

Într-o reclamă difuzată pe radio Europa FM, mama vorbește la telefon cu băiețelul proaspăt întors de la școală:

– Să mănânci, apoi să te pui să îți faci lecțiile și vezi că mai târziu vine pe la noi Radu de la SEA.

– Wow! Vine Radu de la SEA pe la noi? Ce bine! Acum mănânc și mă apuc de lecții!

Aflăm apoi din reclamă că Radu de la SEA este cel care verifică țevile de gaz și centrala termică. Lângă mine, în mașină, amicul meu Alex trage concluzia reclamei: „Radu ăla sigur e ceva pedofil, iar familia doamnei are mari probleme cu instalațiile de încălzire, dacă acest Radu este o prezență atât de deasă și familiară în căminul lor.”

Această reclamă nu ar fi fost atât de imbecilă dacă nu ar fi fost făcută în bătaie de joc, de către o agenție de publicitate care nu are nicio treabă cu meseria și nu este interesată de ce vor înțelege și crede clienții. Iar reclama este făcută pentru o companie căreia îi pasă la fel de puțin de ce crede și ce vrea consumatorul, de vreme ce acesta îi este captiv, este obligat să beneficieze anual de acea verificare a instalației de gaz și nu are voie să își rezolve această prestație decât cu firma autorizată de compania de distribuție de gaz cu care are contract. În cazul nostru, dacă ești client al eON gaz, musai îți faci verificarea rețelei de gaz cu SEA Complet, o companie născută dintr-o asociere bizară și aparent inutilă a gigantului eON cu o firmă autohtonă minusculă care miroase a securiști de la o poștă, asociere despre care au mai scris și alții cât e de ciudată.

sea 2

Căutând imagini pe net despre această SEA Complet, am găsit și spotul video care face parte din această campanie, este pe Youtube, are vreo 60 de vizionări și este la fel de inteligent și de credibil ca și reclama de la radio. Nu este rea ideea sloganului (Lasă totul în grija noastră), liniștitoare și fermă pe o temă care dă emoții, dar de aici până la scenariile absolut penibile și deloc credibile ale reclamelor pasul făcut arată o comunicare fușerită, făcută în dorul lelii, așa, ca să fie acolo, din care nu înțelegi decât că ai toate motivele să te îngrijorezi dacă rețeaua ta de gaz este verificată de băieții de la SEA.

PS: Am găsit și spotul radio peYoutube, vi-l pun aici, ca să vă distrați și voi.

Distribuie articolul

Un comentariu

  1. oameni buni ,oare pina cind vom fi pacaliti de acesti nemernici care te obliga la plata reviziei tevilor de gaze? eon ne vinde un produs/gazul/, nimeni nu isi pune intrebarea de ce sa plateasca populatia verificarea?sa isi verifice produsul pe care il vind ca si asa pretul este enorm de mare ,sa le para bine ca le deschidem usa , parerea mea este ca ar trebui sa verifice gratis gazul pe care n,il vind dar atita timp cit populatia tace si plateste ,,ar fi prosti sa nu ne taxeze….treziti va odata si faceti ceva nu tacem toti si mergem ca oile in strunga ,,executam ce spun ei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *