Călușarii, dansați în ritm de step

Distribuie articolul

Fiindcă azi e sâmbătă, azi m-am gândit să vă ofer un scurt moment de divertisment. O să încercăm să ne amintim de filmele cu Fred Astaire, văzând câteva scurte înregistrări cu niște tineri români, probabil din București, care reinventează melodii și dansuri celebre, așezându-le în pași de step. De fapt, cred că această artă se numește Shim-Sham (sau Shimmy) și este o ramură particulară a stepului clasic, care a apărut în anii 1920-1930, unde altundeva decât în Harlem (cel puțin asta spune Wikipedia…).

Chiar dacă aparent nu are o mare legătură cu tematica blogului, m-am gândit să vă prezint această idee, fiindcă este una interesantă, originală și rară și deocamdată nu se bucură de prea mare audiență (clipurile au foarte puține vizualizări pe Youtube, deși merită mai multă atenție). Eu cred că băieții și fetele astea ar putea fi folosiți foarte bine și creativ în spoturile publicitare, de exemplu. Voi ce credeți?

 

Cam așa arată Călușarii, varianta Shim-Sham. (Oare putem scrie Călu-shim-sham-arii?)

 

Nelipsita și simpatica Panteră Roz:

 

Cântecul lui Baloo din Cărțile Junglei:

 

Și, la final, o înregistrare chiar de la nunta uneia dintre membrele grupului:

 

Eu am descoperit primul filmuleț arătat aici pe wall la Dragoș Bucurenci, mulțumesc pentru pont. Să-mi spuneți dacă v-au plăcut momentele și ideea, bine?

LATER EDIT: Aflu, tot de la Dragoș Bucurenci, că la Cluj se va deschide curând chiar o școală de step, care îi are ca promotori pe aceiași tineri din aceste imagini. Cine este interesat poate vizita pagina web, unde găsește toate cele utile.

Distribuie articolul
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Articole: 503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *