Bono, într-o reclamă pentru o bancă?

Distribuie articolul

Bono, într-o reclamă pentru o bancă? Da, mirarea este justificată, dar lucrul acesta chiar s-a întâmplat la SuperBowl. De fapt, a fost un compromis elegant, în beneficiul unei fundații care sprijină bolnavii de HIV-SIDA.

Începând cu momentul difuzării televizate a reclamei, melodia Invisible a trupei U2, considerată unul dintre marile hituri ale acestui început de an, a putut fi descărcată gratuit de pe platforma iTunes, pentru un interval de 24 de ore. Mai mult decât atât, pentru fiecare operațiune de download, Bank of America s-a angajat să doneze un dolar proiectului RED, dedicat celor afectați de una dintre cele mai cumplite maladii universale. Limita donației a fost fixată la 2 milioane de dolari.

bono

O propunere comercială cu câștigători pe toată linia: Bono și U2 au livrat fanilor activi un cadou frumos, asigurând astfel succesul de piață al noii lor producții muzicale, spectatorii au primit un cadou valoros și relativ exclusivist, fundația respectivă a înregistrat un important input de fonduri, iar banca a reușit o operațiune subtilă de câștigare a bunăvoinței și de ușoară cosmetizare a imaginii publice dezastruoase pe care și-a creat-o în urma crizei din 2008-2009. Iar reclama nu este de fapt o reclamă în adevăratul sens al cuvântului, este un foarte dinamic, tehnic și modern montaj al unui fragment de concert U2.

O singură întrebare aș avea: nu s-a greșit puțin la proporții și nu avem noi aici un caz uriaș de ipocrizie? În cazul în care NFL nu a acceptat difuzarea gratuită a reclamei (și nu există deloc informații în acest sens), atunci e firesc să te întrebi: plătești către NFL 4 milioane de dolari ca să difuzezi o reclamă în care anunți că donezi 2 milioane de dolari pentru o cauză nobilă? Păi ce facem, stimată bancă și nenea Bono, chiar la nivelul ăsta de demagogie am ajuns? Nu puteați voi dona toată suma și să anunțați altfel, mai ieftin, acel beneficiu către fani?

 

http://youtu.be/vSWn3SocF1M

Distribuie articolul
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Articole: 503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *