România se va face bine DĂCÂT niciodată

Distribuie articolul

 

S-a întâmplat ieri, 26 octombrie, într-un microbuz care vine zilnic de la Satu Mare la Cluj. În decurs de doar o oră, într-un mijloc de transport care nu era ocupat decât pe jumătate (adică 12-13 pasageri), doi cetățeni simpli, oameni de la țară, au relatat aspecte din viața lor personală recentă, cu voce tare, ca să audă toți vecinii de dubă, fără teama că dezvăluie aspecte intime, exclusiv private și, după cum se va vedea, teoretic periculoase.

Mai întâi, o doamnă, bucuroasă de revederea cu o fostă vecină cu care nu s-a mai întâlnit de mulți ani, a povestit cu lux de amănunte cum s-a internat ea fictiv la spitalul de nebuni și cum a dat câteva zeci de milioane șpagă comisiei de doctori, pentru a se pensiona anticipat, pe motive medicale. Insista, ironizând ineditul situației în care se pusese voluntar, că ea nu are nimic defect la bibilică și că fost cea mai ieftină și sigură metodă pentru a obține, la numai 50 de ani, statutul invidiat de trai neneacă pe banii bugetului de stat.

La câteva minute după ce cucoana și-a încheiat glorioasa povestire, cucerind simpatia, admirația și neascunsa invidie a majorității co-călătorilor săi, un tânăr de circa 28 de ani, locuitor al legendarului județ Sălaj, a povestit plin de emfază o mare victorie personală, mai precis cum a reușit el să dobândească săptămâna trecută carnetul de șofer categoria B, deși s-a prezentat la examenul teoretic (la sală) în cea mai veselă și avansată stare de ebrietate.

”- Nu eram în stare nici să stau drept în picioare la calculatorul ăla. O apăsat polițaiul ăla pe butoane, că doară de-aia i-am datără banii. O făcut cinșpe milioane, bani cinstiți, în câteva minute, îți dai seama ce bani face prostul ăsta în fiecare lună, dacă are numai zece clienți ca mine? Ăla da, loc de muncă serios, omule! La traseu n-am mai dat bani, că știu conduce bine, doară de patru ani mărg cu mașina pă sate, că mă știe toți polițaii, nu e pericol la noi acasă.”

Și acest domn și-a încheiat relatarea sub privirile admirativ-amicale ale majorității partenerilor de călătorie. Oamenii descurcăreți și cu inițiativă merită, nu-i așa, admirația concetățenilor. Nimeni nu și-a pus vreo secundă problema că banii de pensie ai cucoanei sunt plătiți de fiecare dintre noi din impozite și că bezmeticul bețiv ar putea scurta viețile unor rude sau cunoscuți, ieșind beat cu mașina pe străzi, fiindcă, dacă alcoolizat a primit carnetul, poate și conduce după patru beri și-un deț de horincă.

Vă asigur că faptele de mai sus sunt relatate fără cea mai mică înfloritură și deformare de un om care s-a aflat în mașină și în care am încredere 100%. Auzind povestea, am avut, a câta oară, certitudinea că România nu se va face bine niciodată, deoarece corupția, escrocheria și furtul propriei căciuli sunt cumplit de bine și definitiv întipărite în codul genetic al națiunii. Iar șmecheria, parvenirea și descurcăreala sunt valorile de bază ale individului de rând.

Poporul ăsta are o minoritate conștientă, educată și preocupată de moralitate și onestitate care reprezintă doar 5, maxim 10% din volumul total al locuitorilor, pe când corpul majoritar al nației este putred, ignorant și captiv exclusiv în primele două etaje ale piramidei lui Maslow, cu rare evadări absolut întâmplătoare la al treilea nivel.

Talpa țării e inimaginabil de nespălată și perforată purulent de cuiele ruginite pe care și le bate singură, iar modelul Dragnea, infractorul condamnat definitiv care continuă să își taie felii din ciolanul național, este, din perspectiva majorității, doar un ”băeat dăștept, care se descurcă, fiindcă e bazat, frățioare!” Corupția nu este o problemă națională, decât în măsura în care indivizii de la etajul de jos îi invidiază pe marii bandiți ai poporului și doresc doar să le ia locul și să le preia avantajele abuziv acordate.

În ziua când o să aflați că am plecat definitiv de aici, vă veți aminti poate de acest articol și veți înțelege de ce.

Distribuie articolul

3 comentarii

  1. Eu una m-am saturat de bisericute gen „mi-am pierdut speranta ,plec din tara” face cineva ceva? I-a cineva atitudine?,iese cineva in strada ptr lucrurile astea??? Nuuuuuu ,mai bine purtam lupta in pijamale pe facebook ,ei bine la revolutie eram tanara si proasta dar am incercat sa schimbam ceva si ne-am riscat libertatea si viata iesind in strada ,acum e randul urmasilor nostrii,dar cum am mai zis mai bine fug toti din tara si o lasa prada hotilor,cand se vor intoarce in tara.. ca se vor intoarce sigur, vor gasi ce a semanat ,suntem sclavi moderni,nefericiti,frustrati si rabdam aratand cu degetu” iesi tu in strada daca ai tupeu ” e nevoie de eroi in tara asta , de tineri care stiu ce vor.Vin din nou alegerile,ii gasim pe toti la facebook urmarind comenturile si spunandu-si parerile ,nu asa se fac schimbarile ,ci in strada ,la vot in nr mare ,nu sa lasam pensionarii si tiganii sa aleaga in functie de promisiunile primite.M-a luat valul,inchei,daca vreti schimbare incepeti sa va ghanditi cu adevarat la asta chiar din 11decembrie , cine nu merge la vot nu are voie sa se planga de ce se intampla in tara asta.imi cer scuze daca am jignit pe cineva

    • Mi se pare ca nu ai citi prea bine articolul. Doar maxim 10% din populatia acestei tari vrea sa fie corecta, restul „se descurca”

    • Iti inteleg frustrarea, am iesit si noi anu trecut, si uite ca acuma au castigat. Este o optiune plecatul, ca daca plecam cat mai multi nu mai au de unde sa ia bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *