Nici fumatul nu mai este ce a fost

Distribuie articolul

 

Doamnelor și domnilor, vă prezentăm noul concept în industria tutunului: țigara care se cumpără direct sub formă de chiștoc. Da, chestia aia pe care o vedeți în imagine între cutiuță și pipa aia albă cu beculeț și inel auriu este noua țigară inventată de Marlboro. Se cheamă iQOS.

 

iqos-tigari

 

Nu mi-a venit să cred ce am văzut azi la magazinul inMedio de unde îmi cumpăr săptămânal Cațavencii și revistele de business care mai apar pe la noi. Dar domnișoara delegată la fața locului de compania Philip Morris pentru a împinge în piață noul concept de produs din tutun a fost foarte amabilă și comunicativă și mi-a explicat în cel mai profesionist mod cu putință despre ce e vorba.

Este un produs din tutun, care se fumează, dar de fapt nu se fumează. Cu alte cuvinte, chestia aia care are filtru cam ca țigara normală, dar tutun doar cât un chiștoc se introduce în mufa din pipa aia groasă cât un trabuc, care are o baterie în interior și gata, țigara cică este aprinsă și poți trage din ea.

Și cică durează cât fumatul unei țigări obișnuite. Dar nu scoate fum, nu arde, nu lasă scrum, nu miroase și nu prea te poți pârli cu ea dacă te atingi, fiindcă aparatul ăla o încălzește doar până la 300 de grade Celsius, nu la 700 de grade, cât are o țigară ordinară, aprinsă cu bricheta.

Eu m-am lăsat de fumat de câțiva ani și m-o ferit Sfântul de tentație, dar, cum sunt curios, am vrut să știu ce este produsul ăsta nou și cum funcționează și am zis că merită să vă povestesc și vouă, să nu vă depășească planeta prea abrupt când trece pe lângă voi, văzându-și de drum spre noile tehnologii.

Din punctul meu de vedere, țigara asta comparată cu țigara tradițională este cam ca o partidă de sex în care partenerul a uitat să vină și trebuie să te descurci de unul singur, dar nu folosești propriile membre, ci te ajuți de mâna de plastic a unui manechin din vitrina unui magazin de haine.

Dar ceva-ceva tot e bine: teoretic, nu prea mai ai nevoie de țigara de după.

Distribuie articolul
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Articole: 501

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *