La ce ne-o fi bună a treia forță?

Distribuie articolul

După ce a adunat toți traseiștii, penalii exmatriculați și căzăturile lansate la OTV, partidul generalului de carton fabricat din hârtie igienică reciclată, recte Găbiță Oprea, se declară, în declarațiile televizate, a treia forță politică a țării.

După ce au fuzionat tusea cu junghiul, recte degrabă-însurătorul Tăriceanu și Ăla Micu și Nerecunoscătoru de a moștenit ruinele lui Voiculescu, a rezultat ALDE, partid care nu ratează nicio ocazie televizată de a se pretinde a treia forță politică a țării.

După ce Blonda a fost trasă pe dreapta, rece și la beci, așa cum îi place șprițul fostului căpitan al Biruinței, rămășițele băsiștilor conduși de tolomacul de Tomac se pretind, da, v-ați prins, a treia forță politică a țării, deși le-au mai rămas membri cât firele de păr de pe creasta ex-președintelui Hăhăilă.

După ce i-au fugărit din PSD ăia care nu mai încăpeau de ei la contracte, comisioane și ciubucuri, Prostănacul și Almanahele Goagăl, plus încă niște verișori, fini și șefi de mafie țigănească din sectorul 5 și-au făcut, dăcât pă persoană fizică, un partid socialist care este nu doar Mihaela-dragostea-mea, ci și a treia forță politică a țării.

După ce a organizat câteva simpozioane despre anti-corupție prin orașele mari ale țării și a dezamăgit mare parte din echipa care i-a făcut cea mai cool campanie prezidențială online, Monica Macovei s-a procopsit cu inutilul, inodorul și indigestul Adrian Papahagi, au scris un M și un 10 pe patru pătrățele de șah și acum, ei bine da, spune în emisiunile de duminică fără audiență de labeunu că reprezintă a treia forță politică a țării.

După ce și-au văzut sacii în căruță pentru patru ani, ajutându-l pe Ponta să preia guvernarea și punându-și oameni în pozițiile cheie care îi interesau ca să le meargă lor afacerile forestiere, udemereii s-au retras în pășunile proaspăt-apărute în locul fostelor păduri din Secuime și fac socoteli cum vor ajunge ei, din nou, după următoarele alegeri, a treia forță din parlament, fără de care nu se poate încropi de-o guvernare, în condițiile perfect probabile în care ceilalți minioni politici nu trec pragul electoral.

– – – – – –

Convenția comună tuturor acestor tovarăși și pretini este că PSD și PNL reprezintă primele două forțe politice ale țării. Așa este, fiind cele mai mari, mai tari, mai vechi și mai experimentate în jaf și corupție forțe politice pe care le avem, grupările infracționale organizate roșie și galben-portocalie ocupă locurile 1 și 2.

Ce înțelegem noi din toată porcăria asta de poziționări de marketing politic? Că avem o clasă politică atât de inconsistentă, incoerentă și incapabilă, atât de lipsită de educație, viziune și cojones, încât niciunul dintre pitpalacii new wave nici măcar nu ia în calcul opțiunea de a construi o forță politică sănătoasă și durabilă, aptă să devină, la un moment dat, dominantă. Nu vor nici locul întâi și nici locul al doilea, fiindcă există un soi de pragmatism al proporțiilor și în lumea lichelelor: micuța jigodie șefă de tomberon nu se aventurează să atace poziția maidanezului de talie mare care atârnă la ușa măcelăriei, că poate o saltă hingherii de la DNA dacă latră contra vântului.

Toți mediocrii ăștia care se chinuie să prezinte un ambalaj nou, proaspăt, și colorat pentru mortăciunile politice pe care vor să le vândă nu au de fapt de propus o altă filozofie a treburilor publice și un alt sistem de administrare națională, ci urmăresc doar să capete și ei un colț de masă pe care să își felieze câteva grade din tortul circular al puterii și din ciolanul bugetar.

La ce ne e bună nouă o a treia forță, când beteșugul care ne ține în comă e de fapt instalat cu metastaze multiple la primele două? De fapt, scopul tuturor acestor pitpalaci este doar să ocupe scena publică cu diversiunile lor ieftine și să nu lase niciun spațiu liber pe care să se lanseze o idee cu adevărat reformatoare aptă să genereze o organizație politică realmente nouă și sănătoasă la cap, competentă, occidentală și cu o viziune de lungă durată, națională, nu strict personală sau de grup infracțional.

gandire pozitiva, optimism

Distribuie articolul

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *