Cel mai frumos clip despre Brașov, opera unui voluntar

Distribuie articolul

Circulă de câteva zile pe net, distribuit cu entuziasm și cu multă energie pozitivă de oricine are răbdare trei munte să îl urmărească, un filmuleț de prezentare despre Brașov și zonele sale învecinate, văzute ca obiective turistice dar și ca subiecte ale nostalgiei celor care au locuit sau vizitat orașul din inima României.

Brașov este acolo unde îți este inima, acesta este mesajul pe care vrea să îl transmită autorul acestui film, un om care, modest și generos, a creat din proprie inițiativă și din pasiunea pentru videografie acest montaj luminos și pozitiv alcătuit din imagini aeriene rare, bogate și foarte liniștitoare. Filmările sunt făcute foarte recent, în luna iunie a lui 2015, iar întreaga lucrare face parte dintr-un proiect mai amplu, care abia s-a născut și se va dezvolta pe pagina web This Is Brasov punct com.

Imediat ce am văzut filmul am căutat referințe despre autor și am ajuns pe acea pagină, care fiind încă în dezvoltare nu spune prea multe. Am lăsat însă un mesaj de felicitare și încurajare, cu dorința de a afla cine și de ce a făcut acest gest și a realizat poate cel mai frumos, emoționant și convingător din punct de vedere turistic film de prezentare realizat vreodată despre Brașov. În câteva ore am primit răspunsul de mai jos, pe care îl redau integral, fiindcă vreau să îl înțelegi și voi foarte bine pe expeditor:

Draga Doru, eu sunt Danny Paun, un brasovean care s-a rupt de acel oras din 2001. In prezent locuiesc la Dublin alaturi de familie. Am propria afacere in domeniul vidografiei si mi-am dorit intotdeauna sa dau ceva inapoi acestui oras sublim numit Brasov! Abia acum am reusit sa fac ceva ce imi propusesem de ceva vreme… am filmat acest filmulet in decurs de 3 saptamani cat am fost in concediu (din 1-20 iunie). Proiectul contine si alte tehnici foto-video (timelapse, hyperlapse etc) dar nu le-am inclus in acest clip pentru ca vor fi altele separat… Ma bucur ca va place si sper sa distribuim cat mai mult pentru a promova Brasovul… Apropo…si pentru a sustine Brasovul ca si Capitala Culturala a Europei in 2012.

Nu mai este nimic de zis, în afară de un mare mulțumesc frumos pentru acest om care nu a uitat de unde a plecat și a înțeles să întoarcă Brașovului, prin munca sa, un semn de amintire plăcută și recunoștință pentru vremurile frumoase ale copilăriei. Dacă vreți să îl felicitați pe Danny Păun îl găsiți aici pe Facebook.

Bravo, Danny. Și mulțumesc.

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *