Băiete, 50 de branding fără gheață, te rog!

Distribuie articolul

Strada Zorilor din Brașov, una dintre cele mai aglomerate artere comerciale din cartierul Astra, cel mai populat al orașului de sub Tâmpa. Fix la mijlocul străzii, între multe magazine specializate în instalații termice, sanitare și electrice, printre alimentare, farmacii, frizerii și galerii de fashion second-hand se află acest mirobolant lăcaș de cultură urbană autentică.

gainusa001

Iată un exemplu autentic de naming românesc 100%: original, unic, atractiv și, înainte de toate, memorabil. Un caz aparte de creativitate, care vine să o contrazică pe Aneta Bogdan, care ne spune în cartea ei „Branding pe frontul de Est” că este greu să mai inventezi în zilele noastre nume originale, expresive și ușor de ținut minte, folosind cuvinte din vocabularul limbii române și că formula eficientă este să inventezi vocabule noi, cărora să le atașezi apoi conotațiile pe care le dorești.

Legendele locului spun că birtul s-a ales cu acest teribil nume în urma unor repetate fenomene economice de inițiativă privată urmată de faliment, fiindcă în acest loc au funcționat în ultimii ani tot felul de afaceri de comerț, de la gresie și faianță până la mezeluri sau jocuri electronice (păcănele). La un moment dat, probabil, destinația spațiului a fost cea de comerț cu produse avicole, iar moștenitorii locației au considerat că numele este atât de original și de empatic încât poate funcționa și pentru alte tipuri de business decât cel originar.

A venit momentul să lansez primul concurs de creație de pe blogul meu, profitând de această unică și veselă denumire. Ofer ca premiu o litră de horincă de prune din aia de la mama ei ghe la noi din Maramu celui sau celei care va propune ăl mai fain slogan publicitar pentru cârciumioara „Găinușa Răvășită”. Sloganele se postează ca și comentarii aici pe blog, puteți încerca multiple variante, concursul se încheie vineri la ora 16.00, iar premiul se livrează prin curier, DDP, adică pe cheltuiala organizatorului. Spor și inspirație!

 

Distribuie articolul
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Articole: 503

9 comentarii

 1. :))) am d(oua):

  1. Gainusa Ravasita – Luam sub aripa toate spiritele care vor sa zboare din (n)ou

  2. Gainusa Ravasita – Locul in care iti cotcodadacim supararea

 2. Stimați oameni buni,
  Observ că abia v-ați dat drumul la creativitate și abia acum apar mai multe slogane puternice, așa că, fiindcă o să fiu puțin plecat de acasă zilele astea (îs la Cluuuj pentru curioși și beutorii de bere), vom amâna desemnarea câștigătorului până luni dimineață, când revin la biroul de lucru. Stați liniștiți, horinca-i pregătită, în sticlă cu nuiele împletită, o capodoperă și pe dinafară și pe interior, vă asigur.
  Așa aveți și voi vreme să vă mai strofocați și să mai scoateți niște perle în ton cu denumirea generoasă a cârciumioarei.
  Week-end fain și inspirație, să ne auzim luni sănătoși și voioși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *