Repet întrebarea: Domnule Klaus Iohannis, deja v-a învins sistemul?

Distribuie articolul

Am scris acum aproape o lună articolul de mai jos, la aflarea veștii că domnul Dan Mihalache ar putea face parte din echipa cu care domnul Klaus Iohannis își începe misiunea la Cotroceni. Răspunsul pe care președintele ales al țării l-a dat ulterior grupului de intelectuali care au semnat o scrisoare pe aceeași temă în Revista 22 mi-a liniștit îngrijorarea. Până ieri, când același domn Mihalache a apărut zâmbitor în poza de grup de la Cotroceni a celor doi președinți și a echipelor lor prezidențiale.

O persoană cu o reputație deloc demnă de echipa prezidențială, cu o moralitate îndoielnică și cu performanțe bahice greu de imaginat, despre care ziariștii maramureșeni povestesc și acum cu groază și indignare (a fost parlamentar PSD de Maramureș parașutat de la centru), domnul Dan Mihalache este prima mare bilă neagră pe care Klaus Iohannis și-o notează de bună voie în palmaresul carierei sale prezidențiale de numai câteva ore. Reiau azi, în cele ce urmează, articolul de acum aproape o lună, exact așa cum a fost scris atunci și îmi permit să îl transmit prin mesaj pe Facebook și doamnei Tatiana Niculescu Bran, purtătoarea de cuvânt a președintelui, ca să avem certitudinea că domnul Klaus Iohannis primește acest semnal de la singurul mijloc de informare din Baia Mare care i-a fost în mod deschis alături în campania prezidențială.

 

Stimate domnule Klaus Iohannis,

Sunt unul dintre cele 6,3 milioane de români care v-au acordat încrederea și votul pentru a deveni președinte al României și am fost unul dintre cei mulți care s-au străduit să își influențeze rudele, apropiații și concetățenii să meargă la urne în favoarea alegerii dumneavoastră.

Mărturisesc că votul meu pentru dumneavoastră a fost compus pe jumătate din încredere în persoana, viziunea și programul dumneavoastră și pe jumătate din dorința de a bloca ajungerea la putere a reprezentantului unui sistem politic putred, profund corupt și compus în majoritate din infractori, incompetenți, traseiști și trădători, oameni fără demnitate, moralitate și principii.

Am fost foarte fericit că am reușit, împreună cu tinerii și intelectualii acestei țări, să vă transformăm în învingător și avem un orizont de așteptări foarte înalt, pe măsura programului pe care ni l-ați propus. Vrem să vedem repede și în mod serios înfăptuită reforma profundă a clasei politice, vrem să vedem la lucru România normală, a lucrurilor făcute cu cap, cu seriozitate și cu muncă susținută, vrem să vedem promovată și legiferată competența și credibilitatea ca și criterii principale de promovare în posturi publice. Ați reușit din primele zile de după victoria în alegeri să obțineți din partea Parlamentului câteva decizii foarte așteptate, dar mai este mult până departe.

Am aflat din presa de ieri, domnule președinte, că intenționați să îl numiți ca și șef al cancelariei prezidențiale pe domnul Dan Mihalache. Adică un fel de Victor Ponta, dar mai puțin celebru. Acest domn reprezintă, domnule președinte, chintesența a ceea ce este mai rău în clasa politică românească și a ceea ce dumneavoastră v-ați propus să eliminați din viața publică. Așa îl eliminați, dându-i cheile puterii prezidențiale pe mână?

S-o luăm pe rând: domnul Mihalache este un fost ziarist de la ziarul Azi al FSN în anii 90, adică un component al sistemului de propagandă din care s-a născut ulterior monstrul Antena 3 și care în acei ani îndemna clasa muncitoare să bage mințile în cap intelectualilor, chema IMGB și minerii să facă ordine și ne povestea despre drogurile și banii falși aduși de Rațiu și Câmpeanu. Apoi, a fost parlamentar PSD multă vreme și ulterior a migrat la PNL, deci este un traseist faimos, fără principii politice clare (ba socialist-comunist, ba liberal). A fost consilier personal al celui mai corupt (din ce știm până azi) premier al României, condamnatul penal Adrian Năstase. A fost dovedit de ANI într-o stare de incompatibilitate și a creat un conflict diplomatic cu Statele Unite în vara lui 2012. Ar mai fi multe de spus despre performanțele acestui domn, dar concluzia este una singură: este un demn reprezentant al caracatiței politice pe care noi v-am trimis la Cotroceni ca să o distrugeți, tentacul cu tentacul.

Nici nu vreau să îmi imaginez că, peste ani, la Antena 3 va apărea un nou Ciuvică, fost om de bază la Cotroceni, în persoana lui Dan Mihalache. Este adevărat că v-a condus campania, din postura de membru de partid, puteți să îl recompensați, dacă simțiți nevoia, într-un mod mai discret, cu o ambasadă la Ouagadougou sau un post de expert în traseism politic pe la ONU sau UE. Vă amintesc că alegerile nu vi le-a câștigat echipa de campanie de la partid, ci strada. Echipa de campanie a arătat ce poate exact la turul 1, dar pe 16 noiembrie puterea a venit din altă parte, de pe stradă și de pe tastaturile computerelor și telefoanelor, așa că vă rog să cântăriți mai bine această decizie.

Când și-a încheiat mandatul, fostul președinte Emil Constantinescu a mărturisit că a fost învins de către Sistem și de aceea activitatea sa rămâne în istorie ca o mare dezamăgire. Dânsul și-a dat seama de eșec abia la final, dumneavoastră riscați să vă predați Sistemului chiar de la început. Domnule președinte, îmi sunteți încă extrem de simpatic și aveți încă din partea mea un enorm capital de încredere, de aceea vă rog să nu mă dezamăgiți și să nu vă bateți joc de așteptările și speranțele mele și ale celor ca mine, cetățeni simpli ai acestei țări, începându-vă munca prin încheierea unui pact de coabitare cu mafia transpartinică.

Am mare încredere în dumneavoastră, domnule Klaus Iohannis, dar să știți că, preventiv, chiar azi o să îmi cumpăr o călimară cu cerneală, pe care nu voi ezita să o folosesc la un moment dat dacă vă veți transforma precum Emil Constantinescu într-o marionetă a sistemului mafiot care controlează azi România.

Haideți, domnule președinte, alegeți-vă o echipă dintre tinerii și intelectualii care au produs energia care v-a propulsat în poziția de șef de stat și nu vă bateți joc chiar din prima zi de șansa pe care v-am dat-o și ne-am dat-o pe 16 noiembrie!

Distribuie articolul

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *