Despre cazul IKEA, eșecul România Educată, abuzurile din piața muncii și efectul automatizării, la NCN TV

Cazul IKEA Timișoara, pornit de la un articol scrispe acest blog în cadrul proiectului Hacking Work, a ajuns un subiect public dezbătut pe larg în societatea românească. Am discutat despre acest subiect și în emisiunea de televiziune la care am fost invitat la postul NCN România.
Distribuie articolul

Am spus în emisiunea asta foarte multe lucruri grele, importante, actuale, rele, autentice, dureroase.

Am vorbit despre angajatori abuzivi și manageri incompetenți, despre cazul IKEA Timișoara, despre salariile de mizerie și motivele pentru care românii preferă să emigreze decât să lucreze în astfel de condiții, despre riscurile profesionale aduse de automatizare și robotizare, despre nevoia de a învăța mereu lucruri noi pentru a rămâne relevanți în piața muncii.

O să vă placă dialogul și ritmul discuției pe care am purtat-o cu Edina Bodor, la NCN TV în emisiunea Focus difuzată pe 3 martie 2023.

Abia aștept comentariile și întrebările voastre.

***

Am pornit proiectul Hacking Work pentru a produce o schimbare profundă și durabilă în piața muncii din România. Este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii și despre relațiile dintre angajați și angajatori.

Misiunea noastră este să construim un viitor mai bun pentru oameni, organizații și comunități, prin educație, dialog și colaborare, așezând la temelia acestei construcții libertatea, creativitatea, integritatea, curajul, umanitatea, responsabilitatea și respectul pentru cunoaștere.

Muncim zi de zi pentru o viziune: vom aduce progres și performanță în profesie și bunăstare în viața socio-profesională pentru 1 milion de oameni, într-un interval de 10 ani. Suntem convinși că românii merită să lucreze în organizații sănătoase, fiind fericiți cu activitatea, meseria, jobul, șefii și colegii lor.

Suntem convinși că românii merită să lucreze în organizații sănătoase, fiind fericiți cu activitatea, meseria, jobul, șefii și colegii lor. Urmăriți podcastul Hacking Work video pe Youtube și audio pe Spotify sau Apple Podcast, citiți săptămânal Newsletterul Hacking Work și alăturați-vă comunităților noastre pe LinkedinFacebookInstagram și TikTok.

***

Distribuie articolul

Un comentariu

  1. După “tupeul” timișorenilor să vedeți că nu ne mai vrea nici Suedia in Schengen 😂
    Am devenit chiar nesimțiți. Nu mai vrem să ne trateze ăștia ca pe sclavi la noi în țară 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *