Cum arată viitorul pentru tinerii din România? Ce am învățat la întâlnirile Bookland.

Acum câteva luni, am avut bucuria și onoarea de a mă întâlni cu un grup de elevi de la cele mai bune licee din București, într-o sesiune de învățare informală organizată la Biblioteca Națională a României, de către prietenii de la Bookland.
Distribuie articolul

Pozitiv, cred eu.

Pozitiv va fi viitorul acestor tineri, cel puțin al celor pe care am bucuria să-i cunosc, când merg să țin seminarii la Facultatea de Business și la Facultatea de Științe Economice ale Universității Babeș-Bolyai, la Universitatea Politehnica și la Universittea de Vest din Timișoara sau la Universitatea Transilvania din Brașov.

Cred că viitorul tinerilor harnici, isteți, curioși și curajoși din România arată minunat, fiindcă acești copii sunt deja cetățeni globali, nu au defel complexe, sunt la fel de isteți, descurcăreți și capabili ca omologii lor din orice țară din lume, iar treaba asta este deja dovedită de miile de absolvenți de liceu care deja de 10-15 ani pleacă și studiază la universități occidentale, unde fac o treabă extraordinară.

Acum câteva luni, am avut bucuria și onoarea de a mă întâlni cu un grup de elevi de la cele mai bune licee din București, într-o sesiune de învățare informală organizată la Biblioteca Națională a României, de către prietenii de la Bookland. Această organizație face educație informală pentru tineri și am avut ocazia de a colabora în mai multe ocazii, oferin tinerilor liceeni din mai multe orașe din țară (Baia Mre, Cluj, București) astfel de întâlniri.

Am discutat despre o mulțime de subiecte, dar mai ales despre profesii, carieră, vocație, alegerea meseriei și facultății, relația cu viitorii lor angajatori. felul în care tehnologia va influența munca și viitorul lor profesional, dar și modul în care funcționează societatea contemporană.

Foarte isteți, curajoși și deschiși juniorii, o să placă tare de ei, dacă îi întâlniți.

Vă las în cele ce urmează cele cinci montaje video pe care prietenii de la Bookland le-au realizat din întâlnirea cu liceenii bucureșteni, sper să vă fie de folos.

Episodul 1:

Episodul 2:

Episodul 3:

Episodul 4:

Episodul 5:

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *