Cine este, dom’le, scandalagiul ăsta?

Distribuie articolul

Pentru foarte mulți oameni cărora le-am apărut pentru prima dată pe rețelele sociale cred că este de bun simț să fac niște precizări, ca să ne cunoaștem mai bine.

Servus, eu sunt Doru Șupeală.

Da, am ajuns în atenția voastră din cauza acestui scandal de la Atos România, însă eu și colegii mei nu cu scandalul ne ocupăm.

Și, foarte important: NU NOI AM CREAT ACEST SCANDAL, ci managerii de la compania Atos, care au înțeles să se poarte cu angajații lor în cel mai scandalos și ticălos mod cu putință. Văzând ce se întâmplă, am considerat că e de datoria noastră, ca oameni, să reacționăm și să oprim aceste nenorociri.

Noi suntem Tibi, Ionuț, Izabela, Loredana, Ioana, Cristina, Andreea și Doru și împreună formăm echipa Hacking Work. Adică un sociolog, un specialist în științe politice, un inginer, un filolog și câțiva profesioniști specializați în marketing și comunicare.

Noi nu știm să facem scandal, nu ne interesează deloc scandalul. Noi facem educație, informație, consultanță, training, evenimente și inițiative civice.

Da, tot ceea ce am făcut în cazul Atos este inițiativa unor cetățeni care nu acceptă abuzurile și vor să mobilizeze societatea pentru ca o schimbare profundă în bine să se producă rapid.

Dar să revenim la munca noastră:

De peste 3 ani, muncim serios cu pasiune și cu bucurie la o mulțime de proiecte care schimbă în bine viața profesională a zeci de mii de români care ne urmăresc.

Am produs deja aproape 200 de episoade de podcast și de materiale educaționale care vorbesc despre cum putem să ne facem mai bine munca, cum putem să fim mai performanți și mai fericiți la muncă, cum ar trebui să arate și să se comporte liderii de organizații, cum ne îngrijim sănătatea mintală și fizică și o mulțime de alte teme majore. Le găsiți pe Youtube.

Am scris deja aproape 150 de ediții de newsletter, unul dintre cele mai bune newslettere din România, în care explicăm de 2 ori pe săptămână tot ce se întâmplă relevant în piața muncii din România și din lume, în relațiile dintre angajați și angajator și în ceea ce numim cultură organizațională și experiența angajaților. Le găsiți pe Substack.

Am organizat deja zeci de evenimente educaționale cu acces liber la care au participat sute de oameni în Cluj, cu speakeri extraordinar de valoroși, cu teme grele și importante și cu idei și informații și soluții care aduc rezultate imediate în calitatea performanței muncii noastre. Săptămâna viitoare la următorul nostru eveniment vine Andra Pintican.

Am construit și livrat zeci de programe de training și consultanță pentru organizații luminoase și sănătoase, în care oamenii sunt respectați, muncesc cu bucurie și pasiune și fac performanță excepțională. Avem, la școala pe care o conduc, cursuri, programe de training, tabere și alte evenimente de învățare care sunt o bucurie pentru toți cei care participă la ele.

Pregătim cel mai frumos și ambițios proiect care s-a lansat în România în acest an: din 14 octombrie veți descoperi fața frumoasă, optimistă, pozitivă, încrezătoare și curajoasă a României, pe care vrem să o ducem către mințile și inimile cât mai multor români.

Veți afla, din proiectul nostru PozitiVești, poveștile și ideile românilor remarcabili care au construit produse servicii inițiative firme și proiecte extraordinar de valoroase pe plan internațional.

Da, în ultimele săptămâni atenția și energia noastră au fost concentrate pe cazul de la Timișoara, pentru că ni s-a părut că este extrem de important să ne implicăm, în calitate de cetățeni.

A fost folositor să tragem acest semnal de alarmă, să mobilizăm reacția întregii societăți, să scoatem din nesimțire instituțiile statului și pe toți cei care sunt plătiți din bani publici și nu își fac datoria și să apărăm, în mod solidar și activ, drepturile fundamentale la demnitate, la sănătate, la o viață civilizată, la practicarea în mod corect a unei profesii, pe care fiecare dintre noi trebuie să le aibă garantate.

Vom duce cazul Atos Timișoara până la capăt. Vom face tot ceea ce ține de noi să schimbăm lucrurile în bine și să corectăm erorile uriașe care se fac acolo influențând catastrofal viața atâtor oameni.

Dar credem că este folositor pentru fiecare dintre voi să descoperiți și munca noastră de zi cu zi și să vă bucurați de tot ceea ce am creat și construit pentru a fi de folos oamenilor buni și cinstiți și harnici din România.

Ne-am bucura foarte tare să primim de la voi semnalul că ați găsit și ați folosit lucrurile la care am muncit cu drag și cu pasiune pentru a vă fi de folos. Ne-am bucurat să primim feedback, să ne spuneți ce am putea face mai mult și mai bine pentru voi și ce am putea să construim nou ca să vă fie util.

Iar dacă ceea ce veți descoperi despre munca noastră vă va fi pe plac, dan am fi onorați și bucuroși să primim și sprijinul vostru. Credem că munca noastră aduce valoare și ajută oamenii să progreseze, iar pentru a ne putea continua proiectele cu siguranță vom avea mereu nevoie atât de sprijinul partenerilor pe care deja îi avem, cât și de susținerea celor care cred în ideile și inițiativele noastre.

Acum, că ne cunoaștem mai bine, vă invit să ne urmăriți în continuare și să ne spuneți cum vă putem fi de folos.

Spor la treabă tuturor, să fiți sănătoși voioși și mintoși, servus!

Distribuie articolul

44 comentarii

  1. Multumesc pentru materialul trimis, incercam sa inteleg daca scrierile dumneavoastra sunt facute dupa experiente „la firul ierbii” sau ca si consultant,analist sau cum doriti sa va descrieti. Acum, ca sa ma fac bine inteles, am ales sa-mi petrec ceva timp in compania dumneavoastra din doua motive: 1. Ca si manager intr-o corporatie care inca nu a ajuns in gura dumneavoastra ma simt lezat de modul in care ne prezentati ca un instrument diabolic al corporatiilor care au decis sa investeasca in Romania.
    2. In general un jurnalist, bloger care se respecta relateaza fapte bine documentate de care beneficiaza opinia publica si dupa caz organele abilitate. Dumneavoastra ati relatat, ati judecat, ati dat verdictul si acum instigati boborul sa-i execute in piata publica.
    Ma intreb care este motivatia reala din spatele acestei regii pentru executia careia va felicit!

    • Dacă autoritățile române nu amendează firmele și patronii care fac mult rău angajaților, așa se întâmplă!
      Ce este în România? Junglă!

      • Mulți angajați și români nu vor să muncească la firmele private, și vor doar să fie angajați la stat, să fie bugetari.
        Firmele private din România nu merită să aibă profit și multe vânzări că nu vor să angajeze și românii care au vârsta de peste 50 de ani deși sunt sănătoși.

    • Îmi permit să mă antepronunț eu:
      1. nu știu unde a prezentat Doru managementul ca fiind ceva rău. a prezentat câteva situații punctuale (mai sunt și alte companii, nu doar Atos). și judecata din piața publică e o formă extrem de populară inclusiv în America anului 2024. ne place sau nu, asta deja e o chestiune de gust. glassdoor, undelucram sunt alte câteva exemple de piețe publice.
      2. o să vă rog să citiți toată seria cu atenție – veți observa că lupul (organele abilitate, în speță ITM) e paznic la oi (soțul șefei ITM a fost angajat în Aprilie 2024 fix la Atos). faptele, bune-rele, puține-multe, sunt disponibile. din câte înțeleg, autorul articolelor și-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu toate dovezile pe masă cu cineva din board-ul Atos Franța, nu management-ul din România.

      câteva mici adăugiri:
      1. am colaborat cu Atos în calitate de trainer Microsoft de cel puțin 10-15 de ori (din 2010 încoace). din micile bârfe pot confirma foarte multe din aspectele sesizate de foarte mulți dintre angajați. și din păcate da, HR-ul pare mai mult o poliție politică decât un departament cu care angajații să poată colabora. și nu e doar cazul Atos. cât despre execuție în piața publică… unde a scris așa ceva? sau citim chestii diferite?
      2. nici mie nu îmi place cum scrie Doru, mi se pare (cum au zis și alții) că se cațără pe cadavre ca să iasă în evidență. DAR!, asta e părerea mea personală, nu înseamnă că am dreptate. până una-alta, echipa omului a pus la dispoziție o platformă unde lumea poate să spună cu subiect și predicat care sunt nemulțumirile. ceea ce nici eu, nici alții nu am făcut.
      3. asta cu regia este legată de ce am zis mai sus – omul trăiește din hackingwork . ro, plus blogul ăsta. vrea să aibă cât mai mulți clienți și cât mai mulți cititori. că nouă nu ne convine cum o face, aia nu înseamnă că e ilegal sau că ar trebui să o dăm în teoria conspirației.

      o ultimă adăugire: o să insist să scapi de acel „ca și”. corect se zice ca manager, nu ca și manager. știu că știți, îmi dau seama că e o scăpare sub imperiul emoțiilor, las asta aici doar pentru restul cititorilor.

      • Buna Calin, sa inteleg ca din dorinta de a ne creste rating-ul putem scrie orice? In aricolele anterioare Dl.Doru Supeala acuza negru pe alb ca managementul unei firme a ucis un om. Mai mult, nominalizeaza oameni direct prin aparitii in media sau indirect prin comentariile de pe acest blog. Ce autoritate are dansul sa stabileasca cine este vinovat de moartea unui om? Daca peste o luna organele abilitate ajung la o alta concluzie, cine sterge tot circul acesta din mintea celor care acum beneficiaza de agresiunea verbala atat de condamnata chiar de ei?
        O ultima adaugire: haideti sa incercam sa ne uitam mai mult la fond decat la forma. Multumesc

        • și exact aici e problema: omul NU cred că a spus că X sau Y este vinovat(ă) de moartea unui om, omul insistă să se facă investigații adevărate. care nu se fac. și da, a numit cu subiect și predicat oamenii de unde ar trebui să înceapă o investigație serioasă.
          repet, nu sunt de acord cu abordarea pompieristică (ar trebui să aibă marcă înregistrată la împroșcat cu rahat pe pereți), dar dacă se va dovedi că NU are dreptate, probabil că va fi nevoit să răspundă la rândul lui în fața unei instanțe de judecată. dar aș putea pune pariu că de data asta nu se va întâmpla.

          • Citez din articolul anterior:
            „Hărțuirea sistematică, umilirea publică și distrugerea psihică a Larisei Sârbu au durat peste trei luni de zile și au dus în mod direct la sinuciderea ei”

  2. Las si eu cateva randuri aici, ca angajata care din fericire a avut parte doar de lucruri pozitive in Atos in ultimii 10 ani.
    1. Care este parerea dumneavoastra despre faptul ca sunt colegi de-ai mei carora le este teama sa isi poarte badge-ul sau ghizodanul cu logo-ul companiei din cauza ca ati spus de atatea ori criminali si altele, incat oamenii ne considera pe toti criminali si se iau de noi la magazin sau in incinta sediului pe care il avem la cel mai important centru comercial din Timisoara?
    2. Care este parerea dumneavoastra despre faptul ca multi dintre noi fericiti si impliniti in cadrul companiei, nu putem sa aparam viziunea noastra ca suntem facuti imediat cu ou si cu otet, ca ori suntem manageri ori ca suntem din partea echipei pe care o numiti clan si cult si cumetrii si asa mai departe?
    3. Unde pot cei care au o parere buna despre companie, sa isi lase si ei parerea fara sa fie blamati sau judecati? Multi am trimis emailuri de feedback pozitiv catre management, dar nu putem sa trimitem altundeva pentru ca nu avem unde, ca aparent va pasa doar de acele cateva zeci (din 2200 de angajati) si nu de ceilalti 2000 si ceva care nu au o parere sau chiar au o parere buna?
    Multumesc in avans pentru un raspuns clar si pertinent.

    • O mică întrebare as avea: în ce categorie ar intra colega, care nu mai este printre noi? Crezi că ar fi in categoria celor fericiti ca tine sau a acelor „zeci” pe care îi consideri absolut neimportanti, după cum reiese din comentariul tău?
      Spor la pupat, păstrează-ți forțele pentru perioada următoare. Top managerii Atos au nevoie de tine.

    • 1. Mă bucur enorm că ai avut parte doar de experiențe pozitive în Atos. Acesta a fost și cazul Larisei, vreme de 8 ani. După care, deodată, nu a mai fost așa. Ceea ce te poate ajuta să te întrebi cât de sigură ești că acest paradis descris de tine nu va înceta brusc, la un moment dat.
      2. Este regretabil că acelor colegi le este teamă, deși nu cred că ei există sau că ar avea de ce să se teamă. Toată lumea care nu e analfabetă funcțional a înțeles că vinovăția și ticăloșia sunt la nivelul managementului firmei, nu al angajaților. Nu cred că oamenii din mall confundă un angajat simplu cu un manager nesimțit, pe ăia nesimțiți îi recunoști automat de la distanță, grație aroganței, insolenței și luxului pe care le afișează. Nu umblă ei cu rucsaci de ăia ordinari, ca toți cei pe care îi păstoresc, nu?
      3. Ce te împiedică să îți urli cu entuziasm fericirea și bucuria? Poți scrie aici cu detalii care sunt sursele acestei fericiri supreme, să povestești ce gesturi generoase fac șefuleții care te fac atât de fericită. Poți scrie aceleași lucruri și pe Reddit, pe Glassdoor, pe rețelele sociale drept comentarii, pe alte site-uri. Singura problemă ar fi că, pentru a fi crezută, ar trebui să îți asumi o identitate reală și să accepți apoi reacțiile oamenilor. Dacă nu te vor crede (și au mii de argumente ca să creadă că bați câmpii), vei simți pe deplin ”bucuria” de a lăuda deșănțat o organizației cu un managament iresponsabil.
      4. Când ai făcut acest recensământ care spune că sunt câteva zeci de nemulțumiți și mii de oameni fericiți și pasionați de lăudat șefii ăia? Ce calificare de sociolog ai ca să operezi un astfel de sondaj și să fie credibil? Cum ai stabilit tu căî sunt 2000 de oameni fericiți acolo? Ai vorbit tu personal cu toți? Sau doar bați câmpii cu grație?

    • Madame Alta Angajata,

      Vad ca sunteti extrem de fericita cu pozitia din Atos. Si eu am fost angajat Atos (doar ce am predat echipamentul saptamanile astea) si sunt mandru de faptul ca dupa aproape 7 ani de evaluari cu note de 4 si 5 sau chiar 5.5 am luat 3 …

      De ce? Pentru le-am aratat unora din Atos RO ce inseamba sa fii Lider (nu MANAGER) da? Si unii din ATOS au tinut minte si au avut grija sa iau nota care trebuie. Asa ca mars la pupat in fund madam.

      Sper sincer ca voi astia pupincuristii sa treceti prin aceeasi situatie ca poate doar asa veti intelege.

      Intre timp va dau o bere rece din Kohln ca si proaspat angajat SAP….

      • Eu sunt in preaviz si recunosc in experienta ta puncte comune cu situatia in care m-am aflat si eu de curand, mai exact in luna septembrie 2024. Am fost evaluata cu 3, eforturile mele nu au fost recunoscute pe deplin, am venit cu dovezi care au fost ignorate fara nici o explicatie clara, dimpotriva cand am cerut lamuriri, mi s-au dat raspunsuri vagi, exagerate, nerelevante pentru performanta mea. Nota mi-a ramas aceeasi , neschimbata, desi am contestat-o cu argumente valide. In situatia mea, vor fi colegi in H2/24 care isi fac griji cu privire la viitorul lor in ATOS, pentru ca oricand pot fi notati cu 3 sau mai putin. Eu am renuntat complet sa mai negociez, fiind clar pentru mine ca nu are rost sa insist, sa mai conving pe cineva de la HR, intermediari de carton, pe care nu-i cunosc eu fiind permanent remote, atat timp cat eu imi cunosc valoarea si stiu ca e o sanctiune impusa abuziv. Am riscat , am demisionat si azi astept sa incept jobul nou la care m-au acceptat altii, ce au ochi sa vada si sa aprecieze valoarea. Mult success mie si celor curajosi!

    • Domna/ domnisoara „alta angajata” Atos, tare imi e teama ca faceti parte din breasla celor din management sau de la departamentul HR dar sper sa ma înșel cu nonșalanță ca altfel trăgând o concluzie prea luați apărarea unei firme în prag de dizolvare.
      Continuati sa traiti in bula iluziei și a decepție, dar atenție ca aceasta bula se va sparge și asta cat de curând.
      Nu stiu dacă v-ați uitat în ultima vreme la actiunile ATOS pe bursa, nu știu cât de bine sunteți informată cu situația firmelor automotive din Germania, dar știu sigur ca acest lucru se va răsfrânge asupra tarilor de offshore printre care se regăsește și ATOS Romania.
      Pana atunci sa continuam sa lustruim pantofii celor mari și sa ne spălăm pe dinți sa nu ne miroase gura urât când ne vine rândul la pupat.
      Stima și respect pentru cei care încă mai au coloana vertebrala și privesc soarele.

    • Ca sa iti raspund la punctul 1. Cand m-am angajat in 2014 la „induction” ni s-a spus ca nu avem voie sa purtam badge-ul in afara companiei, nici ghiozdanul ce ni s-a dat nu avea emblema companiei, daca asta cu ghiozdanul s-a schimbat e problema lor. Motivul fiind de securitate a angajatului cat si al proprietatii companiei. Daca stia cineva ce este Atos, sa nu-ti dea in cap sa-ti fure laptopul.
      La punctele 2 ai 3 da sunt oameni si manageri ok in companie, dar acestia au cam inceput sa dispara si sa apara aia mai tineri ce-si incoarda muschii si sunt umpic cam afemeiati, aici ma refer la barbati. Cand ma refer la incordadul muschilor , ma refer la faptul ca vor ei sa demonstreze ca echipa lor are performante fara costuri prea mari si incarcandu-i pe oameni extra. La fel a fost ai la mine pana cand m-am dus si i-a spus la liderul de echipa, nene fac treaba a 3 oameni ori marire ori plec si am primit ambele, ba chiar ne-au adus si oameni in plus.
      Ca la orice companie e exista si uscaturi ce creeaza un mediu toxic de lucru. Problema e ca de acei oameni nu stim sa scapam.

  3. Nu va cunosc, nu am auzit de voi pana recent de cand cu inflamarea online-ului pe cazul atos. Dupa cele 5 sau 6 articole ati insumat ~500 comentarii, unele de la aceleasi persoane in fiecare articol, dificil de estimat cati unici, poate ne ajutati cu o analiza reala: cati comentatori unici au lasat un comentariu negativ la adresa acestei companii pe blog. Atos are cat, 2200? Vocea instigatoare la ura, rascoala si defaimare se bazeaza pe un procent slab rau? confirma gravitatea prezentata de echipa de bloggeri in articole? Presupun ca cei care au nota buna in performanta sunt mai putin vocali ca habar nu au de voi sau ca nu sunt fani burtiere OTV. Am trecut prin toate postarile. Acuzati grav o companie, oameni cu nume si prenume pe care ii bully-uiti, fara nicio dovada, doar pe baza unor asa zise marturii de la asa zisi angajati sau cunoscuți ai angajatilor, a caror istoric sau performanta nu o cunosteti. Poate va treziti cu vreo invitație in instanta la care va prezentati doar cu “marturii” de la nemultumiti, nefondate. Daca maine va scriu sub anonimat ca seful meu m-a lovit cu scaunul in cap, o sa vedem un nou post pe blog cu o poza cu sange? Da, a murit un om si e trist si pacat, dar voi habar nu aveti de ce s-a sinucis persoana respectiva, insa faceti bani din asta si impingeti altii din aceasi companie catre acest gest pentru bani.

    • Daca ai rabdare sa citesti tot articolul, realizarile cu venit in bani pentru firma lor sunt low spre 0, la ce te astepti? Unde e de facut trafic si bani, vand si pe mama.

    • Ești același individ obsedat de tema Elodia, care postează repetat, folosind mereu altă identitate, dar același IP. Și e limpede că ai un interes direct personal, modul în care scrii și gândești arată limpede că ești parte a Clanului de la Atos.
      O să îți răspund pentru ultima oară: oricât de mult ați încerca să ascundeți mizeria sub preș, situația din organizația voastră este una revoltătoare și trebuie să fie dezbătută public, pentru ca să nu se mai repete și să nu poată fi considerată vreun exemplu de bune practici.
      Îți urez să faci de zece ori mai mulți bani decât am ”câștigat” eu din munca ultimelor săptămâni pe tema asta: ZERO înmulțit cu zece trebuie să fie o sumă tare mare. Ești pe un blog unde nu există reclame și accesul este gratuit, toate newsletterele noastre sunt gratuite, toate materialele noastre de pe youtube se văd gratuit, toate articolele noastre se citesc fără bani.
      Nu am primit niciun avantaj material de la nimeni pentru acest demers, în schimb pot să pun întrebarea legitimă dacă o companie cu cifră de afaceri de miliarde de euro, condusă de manageri prieteni cu fărădelegea, din care dispar anual cel puțin 10 milioane de euro către direcții dubioase nu are niște mărunțiș să recompenseze pe cei dispuși să posteze comentarii atât de mizerabile precum ale tale.

      • Initial ma gandeam sa nu mai pierd timpul pe aici dupa care m-a lovit un gand. Azi am dat un feedback si recunosc ca nu am fost prea dragastos. Sigur ca a investit corporatia in mine sa fie „sandwich” doar ca azi nu prea mi-a iesit. Acum urmatoarea speta: Gigi(din motive de GDPR declar ca nu este numele real) in drum spre casa face un accident cu masina. Cativa colegi suparati pe management si nu neaparat pe mine gasesc un blogar care cum spunea Calin mai sus „omul trăiește din hackingwork . ro, plus blogul ăsta. vrea să aibă cât mai mulți clienți și cât mai mulți cititori” care se asigura ca beneficiez de un bullying mediatic ca omul a avut accidentul din cauza stresului la care l-am supus, pe romaneste sunt mancat.
        Mentiune: jur pe rosu ca nu lucrez la Atoss si nici nu-mi doresc!

  4. Mai las doua chestii aici si ma retrag sa ling mai departe… ce vreti voi.
    1. In sectiunea de „Lasa un raspuns” a blogului, e specificat faptul ca „Adresa ta de email nu va fi publicata”. Intrebarea mea e de ce ati publicat adresele de email a catorva dintre cei care v-au combatut alegatiile?
    2. V-ati pus, vreun moment, intrebarea: „ba, oare nu cumva e reala evaluarea aia de 3 a angajatilor”?

    • 1. Orice persoană care are un IQ un pic mai mare decât temperatura corpului poate oberva că acele două adrese de mail pe care le-am citat SUNT FALSE și scrise în bătaie de joc.
      2. A evalua pe cineva drept ”incompetent” sau ”necorespunzător” atunci când singura sa ”vină” este că tu, companie, nu ești în stare să îi dai de lucru este o ticăloșie și nu are nicio legătură cu valoarea reală a muncii acelor oameni.
      Sunt peste 120 de oameni exact în aceeași situație și TOȚI lucrează de ani de zile în firmă. Fix acum s-a prins firma că acești oameni care lucrează acolo de ani de zile (Larisa lucra de 8 ani!!!) sunt incompetenți, toți deodată, și fix aceia cărora nu e în stare să le dea de lucru?
      Logica dumneavoastră are mare nevoie de niște upgrade.

      • Daca ai avea o urma de experiență reala de management într-o companie de servicii IT,atunci ti-ar trece prin cap ca un om care 10 ani ani lucrat într-un mod si pe un client care a devenit obsolete din cauza schimbărilor prin care trece industria,iar acest om refuza sa se adapteze la vremuri si sa se schimbe,el poate deveni brusc neperformant. Vechimea nu e un indicator al performantei,dar dumneata nu ai de unde sa stii asta,neavand experiență reala într-un rol de management…

        • Reptiliananunaki, pot sa te deranjez cu un set de întrebari?
          Ce a făcut firma în privința acestui lucru ca acea persoana in cazul de față sa zicem „Larisa” sa devina din nou competenta pe piata datorita schimbărilor organizatorice / tehnice ale firmei unde presta servicii?
          Sa ii spunem firma „CUCU”.
          Ce era scris în fisa postului și pe ce post a fost pusa?
          Este o aberație sa îmi ceri tu manager ca din TSM SDM whatever sa devin peste noapte tehnic, SAP expert, sau Linux arhitect sau… sunt doar niste exemple.
          Stii ca managementul Atos a castigat un proiect in Franta unde cerinta a fost ca oamenii tehnici sa vorbeasca doar franceza? Si managerii atos au batut palma in conditiile in care doar 1 angajat stia franceza, restul doar „omelette du fromage” doar pentru ca asta au vazut in Dexter Laboratory?
          Faptul ca pui o persoana pe Bench și ii spui fa cursurile alea alea, care nu o sa ii folosească niciodată pentru ca Atos ca entitate în forma actuala nu va mai exista și nici contracte nu va mai avea.
          Deci despre managementul defectuos și corupția în companie nu îmi povestii, fiindcă sunt unii mai de pe la începuturi care știu cum s-a înființat sediul în TM în condițiile în care „firma” avea 20 angajati.
          Hai sa nu ne imbatam cu apa rece, apa marca ” Rah-atos”

          • Si uite asa vorbiti aiurea doar ca sa faceti mai mult can can. Daca ati lucra cu adevarat in Atos ati sti foarte bine, ca anul trecut s-a trecut prin carve-out – aka separare Atos si Eviden, si asa s-a infiintat Atos in Timisoara. Asta a fost singurul motiv, decizie de la grupul Atos, nicidecum locala, si nici o alta vrajeala pe care tot o dati pe aici. Firma Atos GDC cu sediul in Timisoara, dupa cum se vede pe internet cu Google search, s-a infiintat in Ianuarie 2023, iar apoi in Iulie 2023 s-a facut transferul oamenilor din fosta firma Atos IT Solutions and Services, care a devenit Eviden si a ramas cu sediul in Bucuresti, deci efectiv/separarea intre cele 2 entitati. O seara buna si spor la aruncat cu neadevaruri.

    • Incurajati disputele in cadrul firmei si mancatoria?!! Se cunosc diversele practici care mai de care, mai ales daca esti superior si te corecteaza un angajat din subordine, tu fiind un alt angajat. JUNGLA e mare… la fel si CORUPTIA!!!

  5. Recapitulare: Un manager suna un jurnalist sa-l avertizeze in legatura cu invitatul sau, adica Doru Supeala. Managerul nu vrea sa participe live la emisiune. Penibil.

  6. Salut. Am fost angajat ATOS 2,5 ani. Cu privire la calificative, eu am fost angajat pe proiecte dar pe urma, cam dupa 1 an au zis ca nu mai sunt atitea proiecte, ca ma vor pune intr-o echipa de suport. Insa am ramas cu cerintele de la proiect, pe care, evident, nu le puteam indeplini. Evident, cum am ajuns in echipa toti s-au straduit sa imi faca viata cit mai grea, li s-a spus ca am salariul mai mare decit ei si atunci au facut tot ce le-a stat in putere sa nu ma ajute. Din noiembrie 2023 m-au pus pe bench si evident am intrebat managerul care este cauza. Raspunsul a fost acesta: avem clienti putini, au plecat o parte, tu ai salar prea mare. Am intrebat evident daca mi se reproseaza ceva dpdv profesional si a spus ca NU.
    A venit apoi mai 2024 in care mi s-a dat – pentru prima oara – calificativ de 3 din 6 – pe anul precedent – si mi s-a spus ca trebuie sa vin la Timisoara (eu fiind din Cluj) timp de 3 luni. Am zis ca hai sa vedem de ce mi-ati dat 3, ei au zis clar ca NU SE DISCUTA CALIFICATIVELE ci doar ce voi face in acele 3 luni. Apoi am intrebat – bun, daca dupa cele 3 luni tot 3 imi dati, va trebui sa continui sa vin? Ei mi-au dat chiar o foaie in care scria ca, daca dupa 3 luni nu voi primi calificativ de minim 4 ei vor putea sa ma dea direct afara, foaie pe care ar fi trebuit s-o semnez ca as fi fost de acord. Evident, m-am prins de smecherie si mi-am dat demisia….Evident, ei pot sa iti dea fix ce calificativ doresc – aici ar fi poate o lacuna a legii din Romania…

  7. Vă rog să ne comunicați adresa unde locuiește famiglia Mogoșanu.
    Eu și încă 600 de oameni care au rămas fără salariile pentru care am muncit la AEM vrem sa mergem în vizită să îl întrebăm pe domn unde sunt banii noștri și pe doamnă de ce mama dracului mai ocupă acea funcție după ce a permis să fim înșelați și batjocoriți de niște mafioți care îi dădeau un salariu gras soțului dânsei.

  8. Am toata compasiunea pentru persoanele implicate in acest caz, dar in acelasi timp am si niste nedumeriri: chiar intentioneaza cineva sa iasa la pensie din aceasta „mareata” firma ? Ma refer la muritorii de rand, nu la manageri. S-au terminat companiile din Romania ? Cand se impute treaba, trebuie sa fi putin masochist sa inspiri in continuare miasma.
    Pe 3 iunie ai publicat un articol: mesajul foarte intelept al unui angajat de la Atos – Nu va dati demisia ! Luptati-va pentru joburile si drepturile voastre !
    Eu adaug acum cu cinism si tristete: Muriti cu streangul de gat pentru crezul vostru.
    Oare merita ????

  9. Pai ca sa poti pleca la alte companii trebuie sa fie ceva de capul tau,sa ai o valoare pe piata,si ghici ce,atunci vin companiile alea sa te caute….
    Las aici niste ganduri:
    1. Obiectivele, când le primești,ai opțiunea sa le accepti sau nu, daca le-ai acceptat si dupaia urli ca manageru reptilian diabolic iti da nu stiu ce nota,iti meriti soarta.
    2. Evaluarea,dupa ce iti e facuta de manager,ai opțiunea sa o accepti sa sa o contesti,din nou,daca o accepti,iti meriti soarta.
    3. Daca esti asa meserias vin companiile concurente si se bate pe tine,daca nu esti… Iti meriti soarta

    • Corect, numai ca in momentul de fata nu sunt asa de multe joburi pe piata.
      Nu sunt afectata, nu lucrez la Atos si nu am lucrat niciodata. La multinationala la care lucrez pot sa spun ca nu avem parte de genul asta de comportament din partea managerilor(inca!). Dar obiceiurile. proaste se transmit asa de usor, si ma bucur sa vad ca Atos e arat cu degetul si dat ca exemplu(negativ) …. nu de alta, dar nu am castiga nimic in Romania, daca incet-incet ar adopta toti masurile lor, pentru a reduce costuri. Hai sa fim seriosi, nici nu putem deveni tara de antreprenori.

      Toate firmele astea, ca vin din Franta sau Germania, etc, castiga enorm in Romania. In Germania de exemplu, impozitul pe profit e 30%, in RO e numai 16% parca… si angajatii costa mai putin aici. Mai sunt si alte trucuri financiare, nu intru in detalii…. dar daca au castigat la un moment dat asa de bine in Romania, sa faca bine sa trateze cu demnitate angajatii si sa le ofere compensatoriile cuvenite, asa cum prevede legea, atunci cand nu mai au nevoie de ei.

      • Cred ca sufar de vreun sindrom similar cu cel trait de HaryPotter, stiu ca-i periculos dar totusi ma simt atras de el. (Dl.Supeala respect!!)
        Acum, dna Elena un bun crestin zice „si ma bucur sa vad ca Atos e arat cu degetul si dat ca exemplu(negativ)”? Mare grija cand ne bucuram de necazul altora ca poate-I pe faza si ne da o lectie. Asta cu companiile care fac profituri record pe spinarea bietilor romani aparati de Robin Hood contemporan nu se aplica tocmai pentru nenorocitii astia de la A… Astia-s pe minus de mai bine de un an (lucru demonstrat de Dl.Supeala mai sus). Ce nu inteleg eu de ce dr…nu i-au dat afara pe toti cei care nu aveau de lucru de acum un an? Cum naiba m-am nascut eu asa de ghinionist sa trebuiasca sa muncesc in fiecare zi cand altii pot sa stea pe salar luni de zile, ani, fara sa faca nimic?
        In rest doar de bine!

        • Domnule Popa,

          Este in regula sa ma luati la pertu, daca tot nu am mentionat numele de familie.🙂

          „De ce dr.. nu i-au dat afara… de acum un an”. Asta e o intrebare foarte buna. Management-ul iresponsabil de la Atos ar trebui sa iti raspunda. Disponibilizari au fost si la compania la care lucrez (au angajat ceva personal in Asia si aunplecat oameni din Romania). Cei afectati au fost informati cu cateva luni inainte (au avut timp sa isi caute de lucru) , au primit compensatorii in functie de varsta si vechimea in firma si nu a fost nevoie sa fie torturati pe la birou, ca poate poate isi dau ei singuri demisia. Ce a castigat Atos din modul in care a procedat: au pierdut ceva bani intr-un mod neproductiv, ca doar-doar pleaca oamenii aia cumva de buna voi, fara ca ei sa ofere ceva. Si acum tot management-ul de la Atos se plange ca se simt denigrat. Si-o merita cu varf si indesat. Acuma sa nu imi spuneti ca au fost de treaba ca i-auntinut pe oamenii aia pe tusa, fara ca ei sa mai aiba de lucru. La cat de mizerabil s-au purtat, sunt sigura ca, daca le-ar fi permis legea, i-ar fi zburat in secunda 2 fara nici un fel de scrupule.

          Si da, ma bucur ca e prezentata situatia in felul pe care o face Doru. Nu am chef sa inceapa altii sa se simta fraieri, ca ei nu au fost la fel”de isteti” ca cei de la Atos si ca se poate si asa.

          Seara frumoasa va doresc!

          • Doamna Elena, initial ma gandeam sa incerc sa va fac un profil care in mintea mea nu va avantajeaza(probabil colegii dumneavoastra sau prietenii daca-i aveti pot sa faca acest lucru mult mai acurat) doar ca in aceasta situatie as fi la acelasi nivel cu toti cei care detin adevarul absolut si si-au dat intalnire pe acest blog. Resping categoric orice forma de abuz, intimidare, hartuire atat in plan personal cat si profesional.In acelasi timp imi displac profund oportunistii (pe acest blog avem campioni), profitorii si in general lichelele. Sunt convins ca lucrurile nu sunt roz intr-o companie cu probleme financiare, sunt oameni nemultumiti din diferite motive atat angajati din primul nivel cat si manageri. Am trait si eu experienta unei reorganizari si nu a fost draguta. De aici si pana la a ne urca pe cadavre pentru a ne refula frustrarile sau si mai grav sa crestem rating-ul mi se pare un nivel de dezumanizare iesit din comun. Constructia acestei povesti s-a facut pe tragedia unui om. Nici dumneavoastra, nici eu si nici chiar Dl.Supeala nu avem dovezi ca motivele au fost cele invocate cu atata patima pe acest blog. Ma intreb ce veti face in cazul in care se dovedesc false acuzele, va schimba paradigma in care traiti acum? Veti deveni un om mai bun?
            Va doresc doar de bine, doamna Elena!

  10. Am lucrat la Atos vreme de câțiva ani, îi cunosc personal pe managerii responsabili de moartea Larisei și vreau să spun ce știu despre ei.
    Această Bibanca Aszaszinka (nume modificat chiar de mine), care era șefa Larisei a învățat cum să se poarte cu angajații de la alt ghiolban notoriu, numitul Cretin Șurubărescu (nume modificat, desigur), unul dintre managerii de top.
    Șurubărescu ăsta ar fi fost un excelent șef de lagăr nazist sau comandant de pușcărie comunistă și se poartă execrabil cu oamenii. Fiind însă un foarte generos mentor, s-a ocupat personal de educația managerială a numitei Bibanca Aszaszinka, pe care obișnuia să o invite frecvent să ia prânzul împreună. Se întorceau la birou împreună, după vreo două-trei ore, dinspre un bloc din apropierea sediului, unde acest Șurubărescu avea un apartament amenajat special pentru aceste meditații la management.
    În același apartament acest Șurubărescu se întâlnea și cu o altă mare personalitate a managementului, numita Lidgia Ardeoarfocu (nume modificat), cea care i-a fost mereu protectoare, mamă, nașă, amantă, șefă și inspirație pentru toate ticăloșiile pe care le face.
    Urât bordel este acest Atos România. Nemernicii ăia din Franța nu au de gând să facă nimic ca să oprească toată mizeria asta?

    • Dna.Mihaela prima replica pe care am dat-o comentariului dumneavoastra mi-a fost stearsa de CNA-ul blogului desi consider ca nu am folosit cuvinte injurioase si era chiar simpaticut. Era o presupunere si nu ceva dovedit cum ca ati avea ceva personal cu Adonis descris mai sus si fiindca sunteti suparata pe el il vorbiti de rau.In rest toate cele descrise mai sus intr-o maniera jurnalistica au in spate dovezi irefutabile pe care va recomand sa le trimiteti domnului Supeala ca sa-i trazneasca pe diavolii care sug sangele poporului.
      In rest doar de bine!

  11. Obsesia/nostalgia celor din companie cu OTV confirma nivelul lor de cultura. Pentru toti ineptii, ar trebui sa va fie rusine ca faceti parte dintr-o companie care distruge oameni.

  12. Domnule Popa,

    Va raspund aici, pentru ca arhitectura site-ului ma obliga cumva sa deschid alt „thread”.
    „De aici si pana la a ne urca pe cadavre pentru a ne refula frustrarile sau si mai grav sa crestem rating-ul mi se pare un nivel de dezumanizare iesit din comun. ” Mai grav mi se pare ca pana la sfarsitul lunii septembrie nu s-a vorbit deloc despre acest caz. Din cate imi amintesc presa ar trebui sa fie a patra putere in stat!

    Imi cer scuze Domnului Doru Supeala ca nu voi avea timp sa citesc materialele la care lucreaza impreuna cu echipa lui, dar il respect pentru curajul de care a dat dovada in cazul Atos si ii doresc mult succes in continuare!….Am senzatia ca a pornit cam singurel la drum si nu oricine si-ar fi asumat asa ceva. Daca prin asta ii creste si traficul blogului, nu ma intereseaza. Eu il citesc cu placere si pe controversatul Hersh Seymour, care a ajuns sa isi publice articolele pe un blog personal….trist!

    Ce va sperie pe Dumneavoastra de fapt? Sa nu ajungeti cumva la un moment dat in gura presei, in calitate de manager? Ma gandesc ca nu are cum sa se intample acest lucru, daca sunteti un manager competent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *